Русия спира доставките на резервни части за руска и съветска

...
Русия спира доставките на резервни части за руска и съветска
Коментари Харесай

Москва ни спря резервните части за армията

Русия стопира доставките на аварийни елементи за съветска и руска военна техника на вражески страни и лишава лицензите за право на ремонт на такава техника. Това заяви за Интерфакс ръководителят на Федералната работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) на Русия Дмитрий Шугаев, представен от „ News in France “.

По време на форума „ Армия-2023 “ Шугаев съобщи, че такива ограничения се подхващат в отговор на прехвърлянето на съоръжение в Украйна.

„ По-конкретно, лишават се лицензи на предприятия за право на ремонт на военна техника съветско и руско произвеждане. Например на редица предприятия, ситуирани в България и Чехия, са отнети лицензите за ремонт на хеликоптери вид „ Ми “, сподели Шугаев.

„ Спират се и доставките на аварийни елементи и съставни елементи за авиационна и друга техника руско/съветско произвеждане, намиращи се в вражески страни “, посочи Шугаев.

Той добави, че организацията следи от близко прехвърлянето на военна продукция към трети страни, и напомни, че такива доставки са вероятни единствено откакто купувачът даде документ за краен консуматор. В сходство с този документ вносителят „ поема отговорности да не трансферира получените артикули в трети страни без формалното единодушие на съветската страна “, посочи ръководителят на отдела.

През юни ФСВТС съобщи, че съветски оръжия се реекспортират нелегално в Украйна и постоянно се озовават на черните пазари. Преди това организацията упрекна Словакия в жестоко нарушаване на интернационалните отговорности по отношение на реекспорта на оръжия съветско произвеждане по отношение на прехвърлянето на самолети МиГ-29 на Украйна. За прехвърлянето на тези самолети към Киев заяви и полският президент Анджей Дуда.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР