Русия смята, че украинските сили ще използват т.нар. мръсна бомба.

...
Русия смята, че украинските сили ще използват т.нар. мръсна бомба.
Коментари Харесай

Русия смята, че Украйна ще използва мръсна бомба

Русия счита, че украинските сили ще употребяват така наречен " мръсна бомба ". Това е декларирал военният министър Сергей Шойгу в телефонен диалог с френския си сътрудник Себастиен Лекорню.

По информация на съветското министерство, двамата са разискали " наклонността към спомагателна, безконтролна ескалация " на спора.

Според съветската организация " Новости " украинското ръководство, което Москва назовава " режимът в Киев ", се кани да употребява по този начин наречената " мръсна бомба " - нуклеарен арсенал с стеснен резултат. Информацията е непотвърдена, а съгласно украински специалист, представен от УНИАН, разпространяването на такава агитация е обезпокоително, тъй като може да значи подготовка за съветско военно закононарушение.

Същевременно през миналото денонощие съветски ракети още веднъж са блъснали украински енергийни и други уреди, което е предизвикало спирания на тока в разнообразни райони на страната. Украинският президент Володимир Зеленски нощес заяви, че новите офанзиви са били широкомащабни и че близо милион и половина семейства в страната са без електричество, само че и че ударите няма да спрат украинското военно нахлуване.

Основната негова посока остава Херсон - единственият регионален център, овладян от Русия в границите на войната. Снощи окупационните сили в града приканиха цивилните да се изтеглят неотложно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР