Русия смята, че преминаването на британския боен кораб HMS Defender

...
Русия смята, че преминаването на британския боен кораб HMS Defender
Коментари Харесай

Русия: „Големият брат” разреши преминаването на британския кораб

Русия счита, че прекосяването на английския военен транспортен съд HMS Defender край Крим, което дефинира като провокация, е в съгласие с „ огромния брат” (визирайки САЩ), съобщи организация ТАСС.

„ Невъзможно е „ мирното преминаване” на английския унищожител да не е координиране с „ огромния брат”, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. Москва заплаши, че ще употребява мощ при нов сходен случай. Руският заместник-външен министър Сергей Рябков съобщи, че „ ненарушимостта на съветските граници е категоричен императив” и добави, че тя ще бъде опазена с „ всички средства, дипломатически, политически и военни, в случай че се наложи”.

Британският вестник The Daily Telegraph написа, че окончателното решение за прекосяването на разрушителя край крайбрежията на Крим е било взето от министър-председателя Борис Джонсън. Източник от Министерство на защитата на Англия твърди, че е имало спор сред външния министър и министъра на защитата дали корабът би трябвало да премине по този маршрут. Русия го преглежда като свои териториални води, макар че противозаконното анексиране на Крим не е интернационално прието. В четвъртък Джонсън отхвърли да отговори на въпроса дали е наредил миноносецът да премине покрай брега на Крим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР