Русия смени командира на черноморския си флот, базиран в Крим,

...
Русия смени командира на черноморския си флот, базиран в Крим,
Коментари Харесай

Русия обстрелва с ракети Харков и Одеса

Русия смени командира на черноморския си флот, основан в Крим, след детонациите във военни обекти на полуострова през миналите 10 дни. И двете страни в спора в Украйна упрекват съперника си за удари против цивилни цели.

Украинският губернатор на оспорвания Донецки район Павло Кириленко заяви за 2 цивилни жертви на съветски бомбардировки през последните 24 часа. От Киев оповестяват още за съветски ракетни офанзиви в регионите на Харков и Одеса. Същевременно сепаратистките управляващи в изцяло завладяваната Луганска област упрекнаха украинската войска за офанзива с американската система Хаймарс против град Первомайск, където също има цивилна жертва.

От военното разузнаване в Киев чакат ескалация на боевете на всички фронтове през идните седмици. В изявление за " Гласът на Америка " министърът на защитата Олексий Резников съобщи, че войната няма по какъв начин да се трансформира в " замразен спор ", само че интензитетът й зависи от сезона и достъпа на двете страни до запаси.

Русия смени началника на основания в Крим собствен черноморски флот. Това заяви организация " Новости ", като се базира на свои източници. Това се случва след няколко гърмежа във военни обекти на анексирания полуостров, за които през вчерашния ден Москва упрекна украински саботьори. Според РИА досегашния шеф Игор Осипов е бил сменен от Виктор Соколов.

Официално Украйна не е съобщавала за свое присъединяване в организирането на диверсионните дейности на Крим, само че през днешния ден президентският консултант Михайло Подоляк прикани за разрушение на 19-километровият мост, който свързва полуострова с главната съветска територия. " Няма значение дали това ще се случи непринудено или не ", добави Подоляк в собствен пост в обществените мрежи, представен от Франс прес.

В тази конюнктура на следващия ден следва аудиенция в Украйна на генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и турският президент Реджеп Ердоган. Сред тематиките им на диалог с президента Володимир Зеленски ще е възобновения експорт на зърно през Одеса и други украински пристанища, а по думите на консултант на Гутериш и " потребността от политическо разрешаване на спора ".

ТЕМА преди 2 часа 257 преди 3 часа 1323 преди 4 часа 1509
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР