Русия следи с голям интерес новините, идващи тези дни от

...
Русия следи с голям интерес новините, идващи тези дни от
Коментари Харесай

Песков: Русия ще уважи избора на народа на Турция

Русия следи с огромен интерес новините, идващи тези дни от Турция, където преди ден се организираха президентски и парламентарни избори. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

„ Разбира се, че следим новините, които идват от Турция тези дни с огромен интерес и внимание. Ние почитаме и ще се отнасяме към избора на турския народ. Но във всеки случай чакаме нашето съдействие да продължи, да се задълбочи и разшири “, сподели още Песков.

Песков акцентира, че съдействието сред Москва и Анкара е в действителност взаимноизгодно и дава отговор на ползите на народите на двете страни.

„ С Република Турция ни свързва доста необятен набор на взаимноизгодно съдействие в разнообразни области, било то енергетика, туризъм, търговия, селско стопанство, авто превоз, въздушен превоз и така нататък Това е съдействие, което е в действителност взаимноизгодно, т.е. това е безусловно в интерес както на турския народ, по този начин и на народа на Руската федерация “, съобщи Песков.

„ Турция е зряла народна власт, мощна суверенна страна, която, несъмнено, е в положение да обезпечи транспарантни, демократични, транспарантни избори и да предотврати всевъзможни противозаконни дейности, ние не се съмняваме в това “, акцентира Песков.

В неделя в Турция се организираха президентски и парламентарни избори. По последни данни на ЦИК в страната обработката на бюлетините продължава, 99,4% от урните са отворени. Настоящият глава на републиката Реджеп Тайип Ердоган печели 49,4% от гласовете на президентските избори, а единственият опозиционен претендент Кемал Кълъчдароглу - 44,96%. Според резултатите от обработката на 99,99% от бюлетините при гласуването за състава на Народното събрание Републиканският алианс, воден от Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на Ердоган, остава водач, получавайки 321 места от 600.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР