Русия скоро ще предложи свой проект на Съвета за сигурност

...
Русия скоро ще предложи свой проект на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Русия готви за ООН хуманитарна резолюция за Украйна

Русия скоро ще предложи собствен план на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за филантропична резолюция за Украйна, съобщи пред публицисти непрекъснатият представител на Русия в организацията Василий Небензя .

Проектът, който Москва ще предложи на Съвета за сигурност, ще приканва, наред с другото, за преустановяване на огъня посредством договаряния, анонсира Небензя. Той ще се занимава и с евакуацията на цивилни лица, спазването на интернационалното филантропично право , осъждането на нападенията против цивилни лица и гражданска инфраструктура, безвредното и гладко прекосяване на хора и филантропичния достъп.

Освен това в плана се показва, че Съветът приканва страните да се въздържат от съзнателно разполагане на военни уреди и съоръжение наоколо до такива здания или в средата на гъсто обитаеми региони.

В документа се приканва да не се употребяват цивилен уреди за военни цели.

Представителят на Руската федерация в Организация на обединените нации не се ангажира с съответен период за внасяне на плана. " Скоро ще го представим в недодялан вид и ще забележим дали Съветът може или не може да извърши задачата си ", сподели съветският представител.

Той разяснява и че " специфичната интервенцията " ще завърши, когато задачите ѝ бъдат реализирани. Това са демилитаризацията на Украйна и денацификацията на страната. Условията включват и " липса на закани от тази страна против Русия, неприсъединяване към НАТО ".

" Целта за присъединение на Украйна към НАТО е заложена в украинската конституция, на първо място тя би трябвало да бъде отстранена отта м ", акцентира Небензя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР