Русия ще затъне сериозно в Украйна и няма да има

...
Русия ще затъне сериозно в Украйна и няма да има
Коментари Харесай

Лагодински: Русия ще затъне сериозно в Украйна, няма да има време за агресия срещу България

Русия ще затъне съществено в Украйна и няма да има време да пренасочи експанзията си към други страни, включително и към България. Това съобщи евродепутатът от партията на Зелените/Европейски свободен алианс Сергей Лагодински, който е от съветски генезис, пред БНР.

„ Не считам, че България е най-хубавият претендент за идващите стъпки. И даже не мисля, че такива дейности са вероятни сега, тъй като те се борят в Украйна и даже там не са стигнали, където желаят да бъдат. И ще бъдат много заети там в продължение на месеци, даже и години, тъй като не се управлява по този начин елементарно страна с такива мащаби и воля за битка против окупатора. И доста запаси ще се хвърлят за тази цел “, добави той.

Лагодински напомня, че съветският президент Владимир Путин е отправял опасност за приложимост на нуклеарно оръжие и през 2014 година след анексията на Крим и счита, че не би трябвало да се изпада в суматоха заради това.

„ Те може да възразяват, само че нямат болшинство. Знам, че групите на социалдемократите, консерваторите, либералите и зелените постоянно ще поддържат такава резолюция. Но различия има. Например, зелените споделят, че не са изключително щастливи от предлагането за разширение на терминалите за полутечен газ. Ние не сме властнически режим, при който всички партии реагират еднообразно. Има и национална вероятност и доста германци няма да са щастливи от обстоятелството, че би трябвало да спрем вноса на горива от Русия. Те просто желаят да им е топло през зимата и си задават въпроса дали имат надеждна опция. Затова разбирам хората, които споделят, че преди да приемем такова решение, би трябвало да имаме тактика за това с какво ще ги сменяем. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР