Русия ще започне постоянно патрулиране на неутралната част на Черно

...
Русия ще започне постоянно патрулиране на неутралната част на Черно
Коментари Харесай

„Кинжалите“ над Черно море ще лишат властите в Киев от спокоен сън

Русия ще стартира непрекъснато наблюдаване на неутралната част на Черно море със самолети МиГ-31 с хиперзвукови ракети " Кинжал ". Както сподели Владимир Путин, това не е опасност, само че Русия ще упражнява надзор. По време на СВО “Кинжал ” потвърди своята успеваемост и неуязвимост за западните системи за противовъздушна защита, тъй че в този момент Украйна ще би трябвало да бъде в положение на непрекъсната паника. Какви ще са следствията от появяването на „ Кинжалите “ над Черно море?

В сряда съветският президент Владимир Путин разгласи заповед на Върховен касационен съд на Руската федерация да стартират непрекъснато наблюдаване на неутралната част на Черно море със самолети МиГ-31, които са оборудвани с хиперзвукова система " Кинжал ". Руският водач посочи, че „ тези комплекси имат обсег над хиляда километра и скорост девет пъти на звука.

Отговаряйки на въпроса дали западните страни ще нарекат „ опасност “ заповедта за наблюдаване на самолети с комплекси „ Кинжал “, Путин сподели: „ Аз предизвестих, че това не е опасност, само че ние ще правим образен надзор, надзор с оръжия на това, което се случва в Средиземно море. "

Хиперзвуковата ракета с повишен обхват е основана, с цел да преодолее всички модерни системи за Противовъздушна отбрана и ПРО. Освен неуязвимостта си, " Кинжал " има сериозен военен капацитет - бойната глава тежи 800 кг. За съпоставяне: масата на осколочно-фугасната част на американските балистични ракети АТАКМС, неотдавна скрито трансферирани в Киев, е 227 кг, а касетната част е 560 кг.

„ Кинжал “ беше употребен неведнъж по време на специфична интервенция, като за първи път това се случи през март предходната година по време на унищожаването на подземния склад за ракети и авиационни муниции на ВСУ в Ивано-Франковска област. Обсегът на поразяване на „ Кинжал “ е до 2000 км, като се вземе поради бойният обсег на самолета-носител МиГ-31К (ако „ Кинжал “ се носи от осъвременен бомбардировач Ту-22М3, тогава до 3000 км).

Скоростта на ракетата, по предварителни данни, е до 10–12 пъти скоростта на звука. По този метод това оръжие има голяма кинетична сила при поразяване на цел и е предопределено най-вече за заличаване на изключително предпазени, неподвижни обекти зад вражеските линии. През май тази година „ Кинжал “ унищожи американската система за противовъздушна защита „ Пейтриът “ в жилищни региони на Киев. Както писа американската преса, “Пейтриът ” несполучливо изстреля 32 ракети, с цел да прехване “Кинжал ”.

Да напомним, че свръхзвуковият всесезонен изтребител МиГ-31 е въведен в употреба през 1981 година, само че неговите скоростни и височинни характерности към момента се назовават неповторими. Апаратът се издига на височина до 25 км и форсира до 3000 км/ч, след което ракетата, достигайки точката на изстрелване за няколко минути, стартира самостоятелно придвижване.

Забележително е, че Съединени американски щати постоянно правят разследващи полети на своите безпилотни летателни апарати над неутралната част на Черно море. Те бяха краткотрайно прекратени през март тази година след сериозен случай с дрон МКу-9 на полуостров Крим. Един от двата съветски самолета Су-27, вдигнали се да прехванат MКу-9, повреди витлото на американския дрон, което докара до фактическа загуба на надзор над него от операторите, които взеха решение да изпратят устройството във водите на Черно Море.

„ Ще стартираме да патрулираме въздушното пространство в неутралната зона над Черно море, с цел да отговорим на закани от Украйна. Това е предизвестие. Защото успеваемостта на “Кинжал ” към този момент е потвърдена във всички приложения – нито една свалена ракета от врага. От украинска страна ни нападат надводни, а към този момент и подводни дронове, самолети с крилати ракети “Сторм Шадоу ”, сподели Василий Дандикин, капитан от запаса първи сан. Както отбелязва събеседникът, „ Кинжал “ е „ на практика неосъществим за прихващане от системи за Противовъздушна отбрана, в това число американския “Пейтриът ” “.

Ракетата освен може да лети с хиперзвукова скорост на големи дистанции, само че също по този начин има „ обичайно мощна бойна глава “. „ Самолетите МиГ-31 могат да останат във въздуха дълго време и съставляват огромна опасност и заплаха за ВСУ във връзка с разположението на огневото им оръжие, даже и надълбоко маскираното и ситуирано подземен. От региона на Черно море можете да стрелят по цяла Украйна “, изясни специалистът.

Той е уверен, че преди всичко „ Кинжалите “ би трябвало да бъдат употребявани против цели в южната и югоизточната част на Украйна, в регионите на Одеса, Николаев, част от окупираната от Украйна Херсонска област и Днепропетровска област. „ МиГ-31 има отлична система за разкриване на цели, това е неповторима машина за своя клас по скорост и други характерности. При нужда във въздуха може да има и други носители за доставка на оръжието, в това число свръхзвукови тежки бомбардировачи Ту-22М3 “, допусна специалистът.

Но на първо място, акцентира Дендикин, „ Кинжалите “ могат да бъдат употребявани за удари по украински летища, където са основани самолети с крилати ракети, както и ракетни системи за залпов огън ХИМАРС, които се употребяват и за изстрелване на ракети АТАКМС. „ Врагът ще бъде в непрекъснато положение на нервозен потрес, а това е неприятно “, добави специалистът.

Авторът на телеграм канала „ Руски инженер “ Алексей Василиев написа, че всяко изстрелване на МиГ-31К се следи „ от всички средства на разузнаването на НАТО – както от техническото, по този начин и от човешкото разузнаване “, а в Киев се подвига паника за въздушна офанзива.

„ Сега това ще бъде постоянно предизвестие за въздушно нахлуване. Тоест даже два МиГ-а във въздуха над Черно море на непрекъснато наблюдаване обричат цяла Украйна на положение на очакване на удар всеки миг. В последна сметка времето за полет може да бъде единствено 5-10 минути “, споделя Василиев. Според него, като се има предвидкраткото време за реакция в южното направление, под най-голяма опасност попада Противовъздушна отбрана в региона на Одеса. „ Тоест, при откриване на “Пейтриът ”, ще има неотложно поразяване “, счита Василиев.

„ Кинжалът ” не може да бъде свален. След изстрелването ракетата освен трансформира курса си на полет, само че и задейства подправени цели, т.е. заблуждава врага по всевъзможен вероятен метод. Плюс хиперзвукова скорост, тъй че задачата може да бъде ориентирана към хранилища с ракети АТАКМС или централизация на украински войски “, отбелязва Андрей Красноперов, водач първи клас, майор от запаса на Военновъздушни сили.

Според него „ Кинжал “ е козът на Русия за отбрана на границите на страната. „ Американското разузнаване следи всяко политане на МиГ-31, те знаят, че самолетът евентуално носи “Кинжал ” и в случай че той лети до границите на Украйна, очаквайте неприятности “, добави специалистът.

Събеседникът приветства обстоятелството, че други самолети, в това число Су-34 и изтребители-бомбардировачи Ту-22М3, към този момент могат да носят " Кинжал ", в бъдеще се възнамерява да се приспособяват за тази цел свръхзвуковите ракетоносци Ту-160. „ Скоро западното разузнаване на практика няма да може да наблюдава кой накъде лети с „ Кинжалите. В Украйна към този момент няма да могат да спят умерено ”, счита той.

„ Това е защитна мярка в отговор на дейностите на НАТО, чиито разследващи самолети, в това число безпилотни самолети, непрекъснато кръжат над Черноморския район. Те преглеждат територията на Крим и базата на Черноморския флот в Севастопол. Цялата тази информация е изтекла от ВСУ, които я употребяват за свои цели “, прибавя Сергей Липовой, генерал-майор от авиацията.

Разузнавателната информация, получена от Запада, се употребява за образуване на провокации и набези против Крим. „ Ето за какво беше взето решение да стартираме сами да патрулираме със съществено оръжие на борда. Нека нашите съперници знаят, че търпението ни е на привършване и в случай че е належащо, можем да използваме тези оръжия. Украйна ще разбере, че е под наблюдаване и във всеки миг може да има удар по разпознати военни цели или в отговор на провокация “, счита Липовой.

Героят на Русия е склонен, че „ Кинжалите “ над Черно море съставляват опасност за цялата територия на Украйна. „ Това ще бъде опасност и за Киев и западните райони, тъй като радиусът ни разрешава да ударим всяка точка на територията на Украйна “, заключи генерал-майорът от авиацията.

Превод: В. Сергеев

Поход за мир и митинг-шествие " ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ! " - София, 22.10.2023 година, неделя - 14.00 часа, НДК



Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР