Русия ще укрепи позициите си в Арктика, едновременно в икономически

...
Русия ще укрепи позициите си в Арктика, едновременно в икономически
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Путин подписа новата морска доктрина на Русия - правят бази в Червено море и Индийския океан

Русия ще укрепи позициите си в Арктика, по едно и също време в стопански и боен проект, гласи новата Морска теория на страната, подписана през днешния ден от военнопрестъпника Владимир Путин по случай Деня на военноморския флот. Арктика е напът " да се трансформира в район на интернационална конкуренция, освен от икономическа позиция, само че и от военна ", се показва в тази теория, подписана с огромна церемониалност по време на военноморски церемониал в Санкт Петербург.

В сходство с тези фактори Русия ще укрепи " водещите си позиции в създаването и усвояването на Арктика " и нейните минерални запаси и ще подсигурява своята " стратегическа непоклатимост " в тази зона усилвайки военния капацитет на Северния и Тихоокеанския си флот, прецизира документът.

Новата Морска теория планува основаване на бази за материално-техническо обезпечаване (БМТО) на съветския военноморски флот в Червено море и Индийския океан. В документа като един от целите на съветската морска политика е посочено " запазването и поддържането на военноморското наличие на Русия в региона на Персийския залив въз основа на БМТО в Червено море и Индийския океан ", отбелязва ТАСС.

" Приоритет на националната морска политика в района на Индийския океан е развиването на стратегическо партньорство и военноморско съдействие с Индия, а също по този начин разширението на взаимоотношението с Иран, Ирак, Саудитска Арабия и други страни ", гласи новата теория.

В документа се планува " обезпечаване на транспортна досегаемост на Калининградска област посредством действие на фериботна връзка от морските пристанища Уст Луга и Санкт Петербург ". Като още един приоритет се извежда развиването на военното съдействие с военноморските сили на каспийските страни. В документа се планува развиване на корабостроителния бранш на полуостров Крим и в град Севастопол.

Друг приоритет, изведен в документа, е " усъвършенстването и укрепването на силите на Черноморския флот, развиването на тяхната инфраструктура в Крим и по крайбрежието на Краснодарския край ".
Като съществени провокации и закани за националната сигурност и устойчивото развиване на Русия, свързани със международния океан в доктрината се показват: " стратегическият курс на Съединени американски щати за доминация в международния океан и световното им въздействие върху развиването на интернационалните процеси, в това число, свързани с потреблението на транспортните направления и енергийни запаси на международния океан ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР