Русия ще спре доставките на нефт и газ за страните,

...
Русия ще спре доставките на нефт и газ за страните,
Коментари Харесай

Русия ще спре доставките на нефт и газ за страните, които въвеждат таван на цените

Русия ще спре доставките на петрол и газ за страните, които вкарват ценови ограничавания, съобщи президентът Владимир Путин.

Ограничаването на цените, което някои западни страни обмислят, " би било безусловно неуместно решение ", съобщи Путин на Източния стопански конгрес в тихоокеанския пристанищен град Владивосток.

" Ние няма да доставяме нищо, в случай че това опонира на нашите ползи, в този случай на икономическите ", сподели той. " Никакъв газ, никакъв нефт, никакви въглища, никакъв мазут, нищо. "

В петък индустриализираните сили от Г-7 дадоха обещание незабавно да пристъпят към въвеждане на ценови таван върху вноса на съветски нефт в опит да пресечен главния източник на финансиране на военните дейности на Москва в Украйна.

Путин съобщи, че Русия ще съблюдава договорните си отговорности, и изрази вяра, че и други страни ще създадат същото.

" Онези, които се пробват да ни наложат нещо, през днешния ден не са в положение да ни диктуват волята си ", сподели Путин. " Те би трябвало да се вразумят. "

Посочвайки повишението на цените на силата в Европа в навечерието на зимата, Путин настоя, че Русия няма да доставя нищо отвън съществуващите контракти.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР