Русия ще сложи край на военната си операция в Украйна

...
Русия ще сложи край на военната си операция в Украйна
Коментари Харесай

Русия ще постави точка на войната в Украйна там, където й е нужно

Русия ще постави завършек на военната си интервенция в Украйна там, където ѝ е нужно. Москва е подготвена да пази до гибел позициите, които е декларирала при започване на войната. Това съобщи в сряда заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в ефира на локална телевизия, предава ТАСС .

„ Нашата реакция е да потвърдим, че тези проекти (за реализиране на провалянето на Русия) ще бъдат сринати, че ще се провалят, че ще сложим край там, където ни би трябвало, а не там, където някакви стратези, идеолози, военни плановчици във Вашингтон или други столици си показват тази обстановка. Ние би трябвало да потвърдим със силата на волята, със силата на оръжията, с нашата подготвеност да стоим твърдо, да застанем напълно на позициите, които бяха декларирани от нашето управление, и да подсигуряваме тяхното реализиране “, безапелационен бе той, отговаряйки на въпрос дали Руската федерация има отговор на безразличието на американците към изказванията на Москва.

„ Ако [украинският президент Володимир] Зеленски, неговият екип не е подготвен за договаряния, в случай че тези, които стоят зад него, са решени да продължат своето безогледно или по-скоро безумно помпане на Украйна с оръжие, това е техен избор, тъжно е, трагично е, само че не можем да отстъпим “, добави Рябков.

Русия ще реализира задачите на специфичната военна интервенция в Украйна, без значение какви решения вземе Западът, акцентира Рябков.



Русия няма учредения за искания към съдружниците си в ОДКБ, ШОС, БРИКС по въпроса за поддръжка на позициите си във външната политика, означи още висшият съветски посланик.

„ Това не е по този начин, ние си сътрудничим по всички аспекти на протичащото се и с Пекин, и с Ню Делхи, и с нашите съдружници в ОДКБ, с нашите съдружници в ШОС, с сътрудниците от БРИКС. Няма учредения за искания от наша страна и виждаме какъв брой тясно и всъщност се реализира това взаимоотношение на многостранни платформи. В двустранен формат ние продължаваме да работим върху спецификата на икономическите въпроси. Специалното стратегическо партньорство не е девиз, то е процедура “, съобщи заместник-министърът, отговаряйки на подобаващ въпрос.

„ Не мога да встъпвам в детайлности за някои от събитията, изхождайки от логиката, че съперниците не би трябвало да виждат всички карти, не би трябвало да „ копаят “ в спецификата на това, което вършим в работата с сътрудниците от други страни. Вероятно, някои просто симпатизират, други се стремят да запазят неутралитет, само че [има] доста страни, които са съпричастни с нашата логичност. Много политици, които заявяват, че виждат двойна игра, виждат двойно дъно в политиката на Запада, в политика на Съединените щати и техните спътници “, добави Рябков.

Вашингтон продължава да си играе с огъня в обстановката към Украйна, Руската федерация приканва Запада да прояви оптималната нерешителност и да се въздържа от ескалация, акцентира още заместник-министърът на външните работи на Русия.



„ Въпреки това Съединени американски щати не престават да си играят с огъня, рисково е. Сега е моментът да проявим оптималната нерешителност от западната страна, да се въздържаме от ескалация, да се въздържаме от напомпване на режима в Киев с оръжия и изключително дестабилизиращи, изключително тези ракетни и артилерийски системи HIMARS “, съобщи той.

Отговаряйки на въпрос за рисковете от директен конфликт сред Русия и груповия Запад, Рябков означи, че западните страни „ се пробват да обвинят Руската федерация, че играе някаква „ риторическа игра “ по тематиката за хипотетичното потребление на нуклеарни оръжия “. „ Това е изцяло погрешно. Това още веднъж са безполезни и несъвместими с действителността причини. Но ние сме привикнали с обстоятелството, че на Запада не остава нищо друго с изключение на изкривяване на имитации, с изключение на опитите да се изкриви комплицираната действителност, с цел да отговорят на личните си геополитически хрумвания и желания. Това е норма на живот. Особено мощно се вижда в медиите “, продължи висшият посланик.

„ Разбира се, ние сме предупреждавали доста пъти воденият от Съединени американски щати Запад, че техните хипотетични опити за директна интервенция ще доведат до тежки последици. Нашето политическо управление, президентът, нашите военни водачи, външният министър неведнъж са говорили по тази тематика. Мисля, че все пак предизвестията са чути. Надявам се да са фактор, който да се вземе поради “, съобщи зам.-министърът.

Рябков сподели, че Съединените щати и техните съдружници нямат болшинство в доста многостранни конгреси.

„ Съединените щати и техните „ суфльори “ не задават тона на доста платформи. Русия не може да бъде изолирана по формулировка, само че работата от последните седмици и месеци показва на равнище резултати от гласоподаване в редица случаи, че едностранчиви,, налудничави във формулирането на казуса подходи на западняците не срещат поддръжката и разбирането на голямото болшинство от членовете на интернационалната общественост, които не са обвързани със „ северноатлантическата “ дисциплинираност “, съобщи той.
Москва е извънредно отрицателно настроена към доставката на тежки оръжия от Вашингтон за Украйна, в това число реактивни системи за залпов огън (РСЗО), сподели заместник-министърът.

„ Изключително отрицателното отношение към доставката на тежки оръжия, изключително далекобойни, в случай че в тази ситуация приказваме за РСЗО, беше и остава неразделна част от нашата позиция. Ние го представяме на вниманието на американците, вършим го непрестанно под формата на демарши, подаване на ноти, предизвестия за следствията “, съобщи съветският посланик.

Както акцентира Рябков, Москва неведнъж е подчертавала, че конвоите с оръжия, доставени на Украйна, ще станат законни цели за съветските въоръжени сили.

В началото на юни американските управляващи оповестиха отпущането на нов пакет за военна помощ на Украйна, който включва доставката на РСЗО HIMARS и муниции за тях. Първата партида включваше четири системи.

Източник: ТАСС .


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР