Русия ще се оттегли от споразуменията си за избягване на

...
Русия ще се оттегли от споразуменията си за избягване на
Коментари Харесай

Русия отказва данъчни облекчения на България и други „неприятелски“ държави

Русия ще се отдръпна от споразуменията си за отбягване на двойно данъчно облагане с така наречен от нея „ вражески “ страни, които ѝ постановат наказания поради войната в Украйна. В това число влизат и страните от Европейския съюз, измежду които и България. В обсега на смяната влизат в действие и страните от Европейското икономическо пространство, множеството балкански страни, Съединени американски щати, Канада, Япония и други.

Мярката бива наложена в отговор на вкарването на Русия в черния лист на Европейския съюз с данъчни убежища.

Въвеждането на ограничаващи ограничения едностранно е нарушаване на интернационалното право. Съответно Русия има учредения да вкара ответни ограничения “, се споделя в взаимно известие на съветските министерства на финансите и на външните работи, представено от съветската осведомителна организация „ Интерфакс “.
Европейски Съюз добави Русия и още три страни към черния лист на данъчните убежища
В него се споделя още, че решението ще влезе в действие от момента на сключване на указа от президента Владимир Путин.

Справка в Националната организация за приходите демонстрира, че България има съглашение за отбягване на двойно данъчно облагане с Русия от 1995 година То се отнася до налозите, дължими за имущество и за приходи, в това число налог общ приход и налог облага.

Такива съглашения са част от интернационалното право по силата на Виенската спогодба за правото на договорите, която е утвърдена от България през 1987 година

Споразуменията за отбягване на двойното данъчно облагане засягат лица и компании, които имат приходи или имущество, които подлежат на облагане и в двете страни по тях.

Понастоящем съответните съглашения са в действие сред Русия и 84 страни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР