Русия ще се обърне към съда, ако Западът обяви дефолт

...
Русия ще се обърне към съда, ако Западът обяви дефолт
Коментари Харесай

Русия ще се обърне към съда, ако Западът откаже да изпълнява задълженията си

Русия ще се обърне към съда, в случай че Западът разгласи дефолт на Руската федерация по несъблюдение на еврооблигации. Това съобщи съветският финансов министър Антон Силуанов в изявление за вестник " Известия ", оповестено в понеделник.

" Разбира се, ще съдим, тъй като сме подхванали всички нужни стъпки, с цел да подсигуряваме, че вложителите ще получат своите заплащания ", съобщи той.

" Ще представим нашите заплащания в съда, потвърждавайки напъните ни да плащаме както в задгранична валута, по този начин и в рубли. Това няма да е елементарно, ще би трябвало интензивно да потвърждаваме своята теза, макар всички компликации “, сподели Силуанов.

Според него обективността на правосъдната система на западните страни е мощно съмнителна, защото актуалната рецесия сподели унищожаването на главните западни начала, учредени на демокрацията и неприкосновеността на частната благосъстоятелност.

Според Министерството на финансите към 1 февруари 2022 година външният обществен дълг на Руската федерация е 59,5 милиарда $, в това число дълг по външни облигационни заеми - 38,97 милиарда Общо Руската федерация има 15 дейни облигационни заема с падежи от 2022 до 2047 година

В отговор на глобите на 5 март съветският президент Владимир Путин позволи задълженията в задгранична валута да бъдат изплащани на вражески страни в рубли.

Съгласно постановлението фирмите длъжници или самата страна могат да открият сметка в съветски банки на името на задграничен заемодател и да трансферират заплащанията към него в рубли по обменния курс на Централната банка в деня на заплащането. Кредиторите от страни, които не са наложили наказания, могат да получат заплащане в евро или долари, в случай че съветският дебитор получи особено позволение за това.

По-рано шефът на Министерството на финансите съобщи, че Русия ще изплати дълга си в задгранична валута единствено в случай че валутните й сметки бъдат размразени.

В случай на отвод или липса на отговор от банките-агенти, Руската федерация е подготвена да изплати и обслужи валутните си отговорности в рубли. Тогава обаче ще има забележителна смяна в изискванията за обслужване на външния облигационен дълг на Русия, което най-вероятно ще се смята за дефолт.

На 4 април Министерството на финансите на Руската федерация за първи път извърши в рубли отговорности по суверенни еврооблигации " Русия-2022 " и " Русия-2042 " към задгранични притежатели за 649,2 милиона $ заради отхвърли на задгранична банка-агент да извършва нареждания в задгранична валута.

За осъществяване на тези заплащания Министерството на финансите преведе средства на НБКО Национален сетълмент депозитар АД по формалния обменен курс на Централната банка към 4 април 2022 година

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР