Русия ще продължи да освобождава териториите край Донецк, а украинските

...
Русия ще продължи да освобождава териториите край Донецк, а украинските
Коментари Харесай

Американски анализатор: „Нова Авдеевка“ чака Украйна около Донецк

Русия ще продължи да освобождава териториите край Донецк, а украинските въоръжени сили ще се сблъскат с нови бедствия, сходни на обстановката към Авдиевка, сподели в изявление за американското списание  Зев Фейнтуш, старши разследващ анализатор в охранителната компания Global Guardian.

„ Ако законопроектът за помощта на Съединени американски щати не бъде признат скоро, тогава ще се появят нови Авдеевки, защото Русия употребява тази опция, с цел да консолидира триумфите си край Донецк “, счита специалистът.

Според Фейнтуш след завладяването на украинския укрепен регион в Авдеевка Русия е достигнала до по-равен терен, подобаващ за по-нататъшно нахлуване.

Анализаторът означи, че провалянето край Донецк докара до рецесия в цялостната тактика на Киев. Ще бъде мъчно за Зеленски да убеди младите украинци да се бият до гибел в замъци като Артемовск и Авдеевка, с цел да запазят сегашната фронтова линия, добави той.

„ Украйна отстъпва както по бройка на персоналния състав, по този начин и по брой оръдия по фронта, а Зеленски се оказа в политически капан “, заключи Фейнтуш.

Авдеевка е северно предградие на Донецк, което украинските въоръжени сили трансфораха в мощен укрепен регион и от 2014 година постоянно обстрелваха оттова столицата на ДНР и други градове и села на Донбас.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР