Русия ще предприеме ответни мерки във връзка с изгонването на

...
Русия ще предприеме ответни мерки във връзка с изгонването на
Коментари Харесай

Русия: Ще вземем ответни мерки след изгонването на дипломат от България

Русия ще предприеме ответни ограничения по отношение на изгонването на съветски посланик от България. Това съобщи пред публицисти през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, представен от ТАСС.

" Разбира се ние ще разгледаме ответни ограничения, както е признато в дипломатическата процедура ", сподели той.

В петък в Министерство на външните работи бе извършена среща с посланика на Руската федерация по отношение на съветски посланик, упълномощен в България, за дейностите на който са били сезирани от Прокуратурата на Република България и от ДАНС. От българска страна е било отправено устно искане съветските институции да отзоват своя чиновник в границите на 72 часа.
Вчера от прокуратурата оповестиха за следствие след сигнал на ДАНС, при което е открито, че в продължение на близо година жител на Руската федерация е осъществявал разследваща активност. Според известието на прокуратурата съветският жител има статут на посланик, упълномощен у нас - първи секретар в Посолството на Руската федерация в София.

От Министерство на външните работи оповестиха по-рано през днешния ден, че са връчили нота на съветския дипломат, с която се слага период от 24 часа съветският посланик да напусне страната.

Очаквайте детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР