Русия ще предприеме действия срещу компанията-майка на Google - Alphabet,

...
Русия ще предприеме действия срещу компанията-майка на Google - Alphabet,
Коментари Харесай

Русия заплаши "Гугъл" с ответни мерки, ако намали видимостта на пропагандни медии

Русия ще предприеме дейности против компанията-майка на Гугъл - Alphabet, в случай че уеб страниците на съветските медии " Спутник " и Russia Today бъдат смъкнати надолу в резултатите на търсачката, заяви медийният регулатор, представен от " Интерфакс " и " Ройтерс ".

Агенцията е изпратила предупредително писмо до Гугъл, с което упорства компанията да обясни думите на изпълнителния шеф Ерик Шмит. В събота той съобщи, че търсачката работи, с цел да не дава толкоз огромна видимост на " този вид уеб страници ". " Ще получим отговор и ще решим какво да вършим ", съобщи шефът на медийния регулатор Роскомнадзор Александър Жаров. " Надяваме се, че мнението ни ще бъде чуто и няма да се наложи да прибегнем до по-сериозни ответни ограничения ".

" Спутник " и РТ са финансирани от Кремъл и постоянно популяризират заблужаващи или искрено лъжливи вести. И двете медии разгласиха отрицателни публикации за Хилъри Клинтън по време на предизборната акция в Съединени американски щати предходната година.

Говорителка на " Google " изясни, че става въпрос за напъните на търсачката да понижи достъпа на потребителите до линкове към нискокачествено, подправено и заблужаващо наличие. Компанията не дефинира ранкинга на обособени уеб сайтове ръчно, а проучва данни и автоматизирано им дава позиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР