Русия ще помогне на африканските страни да получат независим контрол

...
Русия ще помогне на африканските страни да получат независим контрол
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще помогне на Африка самостоятелно да контролира добива и разработването на ресурси

Русия ще помогне на африканските страни да получат самостоятелен надзор върху добива и създаването на техните запаси. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в обръщението си към участниците в церемонията по откриването на Международния конгрес „ Африка търси решения “ в Санкт Петербургския минен университет на императрица Екатерина II, оповестяват съветски медии.

" Днес Санкт Петербургският минен университет предлага ново равнище на научно и просветително взаимоотношение с Африка. Като ефикасен инструмент за нашето съдействие беше образуван руско-африканският консорциум от механически университети " Недрата на Африка ", се споделя в поздравлението на Лавров, чийто текст беше прочетен от шефа на Африканския департамент на съветското външно министерство Всеволод Ткаченко.

„ Убеден съм, че инженерният и управнически личен състав, подготвен посредством този план, ще помогне на африканските страни да обезпечат надзор върху добива и създаването на лични минерални запаси и дейно държавно контролиране в региона на ръководството на околната среда. “

Както министърът уточни в приветствената си тирада, Русия е подготвена да „ показа познания и опит с африкански другари и като цяло да поддържа желанието им да получат стопански суверенитет, в това число в региона на ръководството на околната среда “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР