Русия ще поиска от НАТО да изясни дали възнамерява да

...
Русия ще поиска от НАТО да изясни дали възнамерява да
Коментари Харесай

Русия търси допълнителни разяснения от НАТО за гаранциите за сигурността

Русия ще изиска от НАТО да обясни дали има намерение да извърши основни задължения в региона на сигурността. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в неделя, откакто Москва съобщи, че отговорът на Алианса на нейните претенции не е задоволително изчерпателен, съобщи Ройтерс.

Русия принуди НАТО и Организация за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) да договарят за районната сигурност, откакто струпва към 100 000 военнослужещи покрай Украйна и породи опасения за идна инвазия.

В петък съветският президент Владимир Путин съобщи, че само че че съветската страна е подготвена да продължи диалозите.

" Днес посредством Министерството на външните работи изпращаме публично искане до нашите сътрудници от Алианса и ОССЕ, в което ги призоваваме да обяснят по какъв начин имат намерение да изпълнят уговорката си да не укрепват своята сигурност за сметка на сигурността на другите ", съобщи Лавров по държавната телевизия в Русия.

" Ако не имат намерение да го създадат, би трябвало да обяснят за какво. Това ще бъде основен въпрос при определянето на бъдещите ни оферти, които ще докладваме на президента Путин ", сподели Лавров.

Русия ще търси от Запада освен обещания, само че и правно обвързващи гаранции за сигурност, които да подсигуряват " сигурността на целия европейски континент, при цялостно и равноправно ценене на законните ползи на Русия ", по думите на Лавров.

Моска упорства НАТО да изтегли войските и оръжията си от Източна Европа и да не разреши присъединение на Украйна. Съединени американски щати и Алианса отхвърлят тези претенции, само че настояват, че са подготвени да разискват други тематики, като контрола на въоръжението и ограничения за създаване на доверие.
 Столтенберг: НАТО няма да изпрати войски в Украйна при съветска експанзия
Столтенберг: НАТО няма да изпрати войски в Украйна при съветска експанзия

Англия обаче обмисля изпращане на оръжия в Естония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР