Русия ще откаже да приема плащане за доставки на природен

...
Русия ще откаже да приема плащане за доставки на природен
Коментари Харесай

Разплащанията за газ - само в рубли

Русия ще откаже да приема заплащане за доставки на природен газ в " компрометирани " валути, в това число долари и евро, и ще премине към разплащания в рубли, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

На заседание с държавното управление Путин уточни, че Русия ще продължи да доставя газ в други страни в сходство с размерите и цените, планувани в договорите. Президентът акцентира, че бъдещи промени по газовите контракти с " вражески " страни ще се отнасят единствено до платежената валута.

Със замразяването на съветските запаси на Запад рублата мощно страда от обезценяване. Решението на Русия да обърне разплащанията за газ в рубли ще раздвижи пазара в поддръжка на съветската валута.

ДУМА потърси за коментар зам.-председателя на бюджетната комисия на Народното събрание проф. Румен Гечев.

" България се изправя пред огромно предизвикателство. Ако разплащанията за газ са в рубли, това ще вдигне търсенето на съветската валута на интернационалните пазари и надлежно цената й. Т.е., ще плащаме повече долари и евро, с цел да си набираме рубли и цената на кубическия метър ще се вдигне. При равни други условия. "

Бизнесът разгласи през вчерашния ден, че упорства държавното управление да приготви нов контракт с " Газпром ". Сегашният изтича в края на годината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР