Русия ще отбележи днес Деня на победата, докато руските военни

...
Русия ще отбележи днес Деня на победата, докато руските военни
Коментари Харесай

Русия отбелязва Деня на победата с военни паради в близо 30 града

Русия ще означи през днешния ден Деня на успеха, до момента в който съветските военни се бият на доста фронтове в прилежаща Украйна, а съветските сили са близо до победа в Мариупол, отбелязва Асошиейтед прес.

Войната в Украйна навлезе в 11-ата си седмица, напомня организацията.

" Руснаците нямат нищо за празнуване. Те не съумяха да разгромят украинците. Те не съумяха да разделят света или да разделят НАТО. И те съумяха единствено да се изолират в интернационален проект и да се трансфорат в страна парий на планетата ", съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд пред Си Ен Ен.

Войната в Украйна значи, че по-малко военни ще преминат през днешния ден по Червения площад в Москва, когато ще се организира годишният церемониал за 9 май, по време на който съветският президент Владимир Путин ще направи изказване, в което би могъл да разгласи победа в Украйна, показва АП.

Русия има към 1 милиона военнослужещи, от които 400 000 са по контракт. Западни представители считат, че при започване на съветската инвазия в Украйна там са били пратени към 180 000 военни, предава Българска телеграфна агенция.

Руските сили признаха, че са изгубили 1351 военни в Украйна към 25 март, само че след тази дата не са актуализирали данните за жертвите измежду редиците си. Западни представители настояват, че съветските загуби във войната са по-големи и че до една четвърт от първичните атакуващи сили там са извадени от строя.

Ако войната се проточи, актуалният брой на съветски военни в Украйна може да бъде непълен за поддържане на съветските интервенции там и това ще принуди Кремъл да разчита на недобре подготвени новобранци или пък на приучване на резервисти.

На парада в Москва и в още 27 града на Русия вземат участие през днешния ден общо 65 000 военнослужещи и ще бъдат показани към 2,4 хиляди мостри на въоръжение и военна техника. В Москва в парада вземат участие 11 хиляди военни и механизирана колона с 131 единици военна техника. А над тях ще прелетят 77 вертолета и самолета

Парад към този момент имаше във Владивосток, в който участваха1,8 хиляди военнислужещи. В града се намира основната база на съветския Тихоокеански флот.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР