Русия ще организира алтернативни състезания на зимните олимпийски игри в

...
Русия ще организира алтернативни състезания на зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

Русия прави алтернативни игри в Сочи

Русия ще провежда различни надпревари на зимните олимпийски игри в Пьонгчан, написа вестник „ Известия “. Домакин ще е Сочи, където бе предходното издание на бялата олимпиада, а право на присъединяване ще имат всички спортисти, които не са позволени до конкуренцията под петте преплетени кръга.

Страната бе отстранена от присъединяване в Пьонгчан, а обособени спортисти ще могат да застанат на старт под безпристрастен байрак. Същевременно бяха наложени специфични дисквалификации на съвсем всички водещи съветски спортисти, в това число тези, които в никакъв случай не са били хващани с допинг.

Очаква се на различните игри да вземат участие 500 състезатели, в това число наказвани за допинг. От съветското министерство на спорта оповестиха, че всички уреди в Сочи са в чудесно положение и биха могли да одобряват надпреварите без предварителна подготовка.

Междувременно Международният паралимпийски комитет разгласи, че не позволява Русия до игрите за спортисти с увреждания, само че ще направи изключения за обособени състезатели. Президентът Андрю Парсънс разгласи, че на феновете ще бъде неразрешено да развяват съветски флагове.

„ Не би трябвало да има флагове на страни, които не вземат участие на игрите, а Русия няма да е измежду страните-участнички “, изясни Парсънс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР