Русия ще ограничи за втора поредна година тържествата по случай

...
Русия ще ограничи за втора поредна година тържествата по случай
Коментари Харесай

Русия пак оряза честванията за 9 май

Русия ще ограничи за втора поредна година тържествата по случай Деня на успеха от съображения за сигурност, свързани с спора в Украйна и с неотдавнашния атентат край Москва, съобщи Франс прес.

Отменя се шествието  " Безсмъртен полк ", по време на което хиляди руснаци минават по улиците на съветските градове със фотоси на своите близки, взели участие във Втората международна война, заяви Елена Цунаева, съпредседателка на едноименното придвижване, което провежда шествието.

Вместо това тя предлага фотоси на ветераните да бъдат залепени на транспортните средства от публичния превоз, на самолети, кораби и на публични места.

Министърът на образованието Сергей Кравцов сподели, че ще има въпреки всичко възпоменания в учебните заведения, където ще гостуват ветерани от войната и участници в спора в Украйна.

Традиционният церемониал на Червения площад в Москва ще се състои, само че други съветски градове анулираха честванията.

През последните месеци Украйна извърши десетки набези с дронове против съветски градове. Имаше също така убийства и опити за ликвидиране на бранители на политиката на Кремъл, а съветските служби постоянно оповестяват, че са осуетили атентати или саботажи, отбелязва Агенция Франс Прес.

При терористична офанзива на 22 март в концертна зала в предградие на Москва бяха убити 144 души. Отговорност за атентата пое групировката " Ислямска страна ".
  
  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР