Русия ще обжалва в Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана

...
Русия ще обжалва в Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана
Коментари Харесай

Русия ще обжалва в Лозана санкция срещу спортистите

Русия ще апелира в Спортния трибунал (КАС) в Лозана решението за възбрана на спортистите с увреждания да вземат участие на Зимните паралимпийски игри, които се откриват на следващия ден в Пекин.

Това съобщи министърът на спорта на Руската федерация Олег Матицин, представен от Българска телеграфна агенция.

Международният олимпийски комитет (МОК) предложи изваждане на всички руснаци от интернационалните надпревари и лишаване на семейства на Русия. Международният паралимпийски комитет (МПК) в началото не се съобрази и реши да допусне паралимпийците да започват както олимпийците - без името на страната си, без байрак, делегация и химн, в случай че завоюват.

Същото се отнасяше за Беларус. Последва обаче реакция от доста от участниците и закани за протести. Тогава руснаци и беларуси бяха спрени. Обратът се случи за по-малко от 24 часа.

„ Разработваме правна позиция, с цел да заведем каузи в отбрана на правата на нашите спортисти, попречване на дискриминирането на национална основа и потреблението на спорта като инструмент за политически напън “, съобщи Матицин.

„ Решението за премахване на нашия тим е жестоко нарушаване на правата на спортистите и манипулиране на полезностите на Олимпийската харта. Неприемливо е да се ползват каквито и да било наказания против паралимпийски спортисти, изключително откакто те към този момент са пристигнали на надпреварата “, добави той.

В момента съвсем всички съветски и беларуски спортисти не могат да вземат участие в интернационалните шампионати и шампионати. Така взеха решение федерациите на множеството спортове. Изключения са тенисът (там могат, само че като неутрални) и Формула 1.

Никита Мазепин от отбора на “Хаас” обаче получи възбрана да влезе във Англия, по този начин ще пропусне надпреварата на Силвърстоун, в случай че не настъпи смяна до тогава. Възможно е и да напусне тима.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР