Русия ще може да си позволи да избере купувач на

...
Русия ще може да си позволи да избере купувач на
Коментари Харесай

The Telegraph: Руски газопровод за Китай застрашава енергийната сигурност на Европа

Русия ще може да си разреши да избере покупател на газ след реализирането на плана " Силата на Сибир-2 " . Това заплашва енергийната сигурност на Европа и ще усили опциите на Москва на международните енергийни пазари , разяснява английският The Telegraph, на който се базират други медии.

Новият газопровод би трябвало да свърже находищата в Ямал с потребителите в Китай, което ще бъде от изгода и за двете страни и ще съставлява известна заплаха за Европа.

„ Въпреки че Москва разполага с задоволително запаси, с цел да отговори на търсенето и на двата пазара, тя може да даде желание на покупател, който заплаща по-висока цена за газ “, твърди анализаторът на ICIS Томаш Марзек-Мансер. Без " Силата на Сибир-2 " европейските страни са главните консуматори на съветски газ от Ямал.

Китай се доставя със синьо гориво от залежи в Източен Сибир . Капацитетът на съществуващия газопровод до Китай е 38 милиарда кубически метра газ годишно. „ Силата на Сибир-2 ” би трябвало да добави още 50 милиарда кубически метра към опциите за доставки за Азия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР