Русия ще евакуира село в Далечния изток на 11 август

...
Русия ще евакуира село в Далечния изток на 11 август
Коментари Харесай

Русия евакуира цяло село, защото пак ще каца на Луната

Русия ще изтегля село в Далечния изток на 11 август като част от изстрелването на първата съветска задача за кацане на Луната от съвсем половин век, сподели локален чиновник в понеделник, представен от Ройтерс.

Лунният спускаем уред Luna-25, първият в Русия от 1976 година насам, ще бъде изстрелян от космодрума " Восточний ", на към 5550 км източно от Москва, предава съветската галактическа организация " Роскосмос ".

Жителите на селището Шахтински в съветския Хабаровски край, югоизточно от площадката за изстрелване, ще бъдат евакуирани рано сутринта на 11 август, защото селото се намира в зоната, където се предвижда, че ще паднат ракетните ускорители, откакто се отделят.

" Устието на реките Умалта, Усамах, Лепикан, Тастах, Саганар и региона на фериботния преход на река Бурея попадат в плануваната зона на рухване (на ускорителите) ", сподели Алексей Маслов, началник на Верхнебурейнския регион в Хабаровския край в " Телеграм ". " Жителите на Шахтински ще бъдат евакуирани.

Луна-25 ще бъде изстреляна с ускорител Союз-2 Фрегат и ще бъде първият спускаем уред, дошъл на Южния полюс на Луната, оповестиха от " Роскосмос ".

Основната цел на задачата ще бъде създаването на технологии за меко кацане, проучване на вътрешната конструкция на Луната и изследване на запаси, в това число вода. Очаква се спускаемият модул да работи на лунната повърхнина една година, предава news.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР