Русия ще достави на Беларус ракетни комплекси Искандер-М, обеща президентът

...
Русия ще достави на Беларус ракетни комплекси Искандер-М, обеща президентът
Коментари Харесай

Путин обеща на Лукашенко: Русия ще достави на Беларус ракетни комплекси Искандер-М

Русия ще достави на Беларус ракетни комплекси " Искандер-М ", даде обещание президентът Владимир Путин на беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, с който се срещна в Санкт Петербург.

Лукашенко е изискал помощ, с цел да може Беларус да даде " съразмерен отговор " на прелитането на бойни самолети на НАТО над беларуско-полската граница, които съгласно него са въоръжени с нуклеарни оръжия.

По информация на съветски и беларуски държавни организации Путин и Лукашенко са разискали доставките на поташ за Европа и други продоволствени въпроси.

Срещата на двамата водачи и съдружници е станала в Санкт Петербург в деня, в който съветската войска в ранните часове на деня обстреля с крилати ракети шест области на Украйна, в това число централни и западни.

Украинското разузнаване заяви, че три от областите са нападнати за първи път от началото на военната атака на Русия в Украйна от въздушното пространство на Беларус.

Руският президент Владимир Путин е предложил да разиска с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко обстановката с доставките на торове за селското стопанство.

Той е показал, че Москва и Минск са " най-големите снабдители на торове на международния пазар ". Путин означи и че 15% от международната търговия и 25% за някои типове торове е " доста забележителен размер ". " Бих желал да поговоря с вас и за това - във връзка с задоволяването на потребностите на международния пазар и на нашите постоянни клиенти ", добави съветският водач, представен от ТАСС.

Разговорът особено за торовете се организира на фона на блокирането на производството в Украйна (също един от огромните износители) поради бойните дейности и на фона на продоволствената рецесия с блокираните доставки на зърно.

Лукашенко е осъдил Литва за налагането на възбрана върху преноса на артикули към Калининградска област.

На настояването на Лукашенко за съразмерен отговор на прелитането на бойни самолети на НАТО над беларуско-полската граница, излиза наяве, че Русия ще даде на Беларус ракетни системи " Искандер-М ", които могат да употребяват балистични и крилати ракети.

Последните нуклеарни оръжия бяха изтеглени от Беларус в Русия през 1996 година

Тази заран десетки съветски крилати ракети поразиха обекти в Северна и Западна Украйна.

Руски бомбардировачи за първи път са работили от въздушното пространство на Беларус, заяви украинското разузнаване и упрекна Кремъл, че се стреми да въвлече Минск във войната като страна в спора.

След седмици на кървави сражения съветските сили откриха цялостен надзор над Северодонецк, заяви кметът на източния украински град.

Губернаторът на Луганска област удостовери, че украинските сили са се отдръпнали ог града на авансово готови позиции. Руската страна разгласи, че химическият цех " Азот " е минал напълно в съветски ръце, откакто са го напуснали 800 мирни поданици.

Според кмета на Северодонецк в завода има още хора. Боевете за Лисичанск не престават.

Губернаторът на Луганска област Сергей Гайдай разгласи на 24 юни, че украинската войска е получила разпореждане да се отдръпна от към този момент опустошения Северодонецк.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в Телеграм!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР