Русия се завръща в олимпийското семейство. Три дни след края

...
Русия се завръща в олимпийското семейство. Три дни след края
Коментари Харесай

МОК върна правата на руските състезатели

Русия се завръща в олимпийското семейство. Три дни след края на игрите в Пьонгчанг, където съветските спортисти се състезаваха под безпристрастен байрак, Международният олимпийски комитет възвърне участието на Русия. Москва посрещна възторжено новината, а ръководителите на съветския спорт оповестиха, че ще спазят обещанията си за промени в борбата с допинга.

Макар в Пьонгчанг двама съветски спортисти - Надежда Сергеева и Александър Крушелницкий да бяха с позитивни допинг проби Международния олимпийски комитет подвигна ветото от Русия. Централата взе решението след инспекцията на всички проби направени на спортистите взели присъединяване в Република Корея. Членството на Руския комитет беше отнето при започване на декември предходната година поради систематични нарушавания на допинг разпоредбите на игрите преди четири години в Сочи.
Александър Жуков, президент на РОК: Днешното решение на МОК е едно от най-важните за нас, тъй като още веднъж сме пълноправни членове на олимпийското семейство. Тези три месеца от 5 декември насам бяха едни от най-трудните в историята на нашия спорт и олимпийското придвижване в Русия.
В Русия са окуражени да трансформират напълно анти-допинг системата в страната.

Александър Жуков, президент на РОК: Това ще бъде също толкоз мъчно, колкото възобновяване на участието ни в МОК, само че би трябвало да го създадем и то допустимо най-скоро
В Пьонгчанг съветските спортисти завоюваха два златни, 6 сребърни и 9 бронзови медала, а през днешния ден президентът на страната Владимир Путин награди призьорите на специфична гала в Кремъл с парични награди и коли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР