Русия се задъхва от инфлация на храната, Азербейджан й праща

...
Русия се задъхва от инфлация на храната, Азербейджан й праща
Коментари Харесай

Русия се задъхва от инфлация на храната, Азербейджан й праща милиони евтини яйца

Русия се задъхва от инфлация на храната, Азербейджан й праща милиони евтини яйца.

Официалната статистика в Руската федерация регистрира цели 61.35% повишаване на кокошите яйца. Темата стана водеща в съветското общество и даже персонално съветският президент Владимир Путин се впусна в неколкоратни пояснения.

Само през последния месец на годината яйцата са скочили с 18.17%. Пилешкото месо с 27.77%, захарта – с 10,76%, замразената риба – с 9,18%.

И по този начин до през вчерашния ден, когато Азербайджан достави на Русия следващата партида яйца в размер на 612 000 броя.

Ето какво заяви ТАСС:

„ На 27 януари през контролно-пропускателния пункт Яраг-Казмаляр беше импортирана още една партида хранителни яйца от Азербайджан в размер на 36 тона (612 000 броя) за по-нататъшна продажба в Русия “, удостовери Росселхознадзор. При идването на товара в склада са взети проби, с цел да се подсигурява качеството и сигурността на питателните артикули.

Така към вчерашния 27 януари в Русия от Азербайджан са импортирани 5,2 млн. броя хранителни яйца “, оповестиха от организацията, уточнявайки, че южната съседка е почнала да внася кокошите артикули на 19 декември 2023 година

Още вести четете в графа „ Свят “

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР