Русия се възползва от вратичките, като купува огромни количества технологии

...
Русия се възползва от вратичките, като купува огромни количества технологии
Коментари Харесай

Русия е купила от Запада военни компоненти за $20,3 млрд.

Русия се възползва от малките врати, като купува големи количества технологии от Запада, които употребява, с цел да води война против Украйна. Над 60% от импортираните в Русия сериозни оръжейни съставни елементи идват от американски компании. Според  Newsweek  между март и декември 2022 година режимът на Путин е внесъл съставни елементи, свързани с военните, на стойност 20,3 милиарда $, което е спад от единствено 15% по отношение на 2021 година Като цяло Русия е закупила технологии от 155 компании със седалище в Съединени американски щати, Европа, Азия и Близкия изток. 66% от задграничните сериозни съставни елементи в оръжейните системи, употребявани от съветската войска в Украйна, са създадени от компании със седалище в Съединени американски щати.

Отбелязва се, че покупките не се вършат непосредствено - по-голямата част от технологията с двойна приложимост се внася от Китай. Според института  KSE  в съветската техника са разпознати 1057 непознати съставния елемент. Микрочиповете и процесорите съставляват съвсем половината от целия импорт, само че Москва внася и голям брой други артикули, употребявани в навигационните и информационни системи и други детайли на актуалната война.
 
В някои случаи потокът от сериозни съставни елементи се е нараснал през първите три месеца на 2023 година: 28% повече лагери и 27% повече навигационни и сензорни системи спрямо последното тримесечие на 2022 година Установено е, че четири типа съветски крилати ракети - Х-59, Х-101, Калибър и Искандер - съдържат вносни микросхеми, процесори, приемо-предаватели, запаметяващи устройства, транзистори, преобразуватели на непрекъснат ток и други съставни елементи.

Чужди съставни елементи са открити в 7 типа съветски бронирани транспортни средства и артилерийски установки, в това число системата за противовъздушна защита Тор-М2 и танк Т-72, ​​както и в седем разнообразни вида дронове, в това число съветския Орлан-10 и два ирански Шахеда модели.-131 " и " Шахед-136 ". Критично значимите съставни елементи, създадени от пет американски компании – Analog Devices, Texas Instruments, Microchip Technology, Intel Corporation и Advanced Micro Devices (AMD) – съставляват 52% от вноса на технологии, само че Русия също получава достъп до продукция на по-голям брой дребни и междинни предприятия, в сравнение с се съобщаваше по-рано.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР