Русия се превърна в най-санкционираната страна в света заради войната

...
Русия се превърна в най-санкционираната страна в света заради войната
Коментари Харесай

Русия е най-санкционираната страна в света

Русия се трансформира в най-санкционираната страна в света поради войната с Украйна, съгласно световната база данни за мониторинг на глобите Castellum.ai, осведоми Анадолската организация.

На Москва бяха наложени 2778 нови наказания за малко по-малко от две седмици , откакто съветският президент Владимир Путин разпореди навлизане в Украйна, с което общият брой на глобите против Русия доближи 5532 .

За съпоставяне, Иран е изправен пред 3616 наказания, следван от Сирия и Северна Корея, надлежно с 2608 и 2077 наказания. На Венецуела са наложени 651 наказания, на Мианмар - 510 наказания и на Куба - 208 наказания.

Страната с най-вече наказания, наложени против Москва е Швейцария с 568. Следват Европейският съюз с 518 наказания, Франция с 512 наказания, Канада с 454 наказания и Австралия с 413 наказания. До момента Съединени американски щати са наложили 243 наказания против Русия.

Санкциите включват 2427 лица, 343 организации, шест кораба и два самолета.

Путин сподели в събота, че западните наказания против Русия са сходни на оповестяване на война .

Войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира интернационално наказание, докара до невиждани финансови наказания против Москва и подтиква напускането на световни компании от Русия. Западът също по този начин наложи строги ограничавания за експорт на основни технологии към Русия.
 Световни водачи разискват нови наказания против Русия
Световни водачи разискват нови наказания против Русия

Англия ще одобри нов закон против парите на олигарсите

Американският президент Джо Байдън съобщи, че невижданите икномически наказания против Русия са опция на започването на Трета международна война . За разлика от Запада, Китай не поддържа глобите против Москва. Тези наказания не се поддържат и от редица страни в Латинска Америка, както и от правилния съдружник на Русия на Балканите - Сърбия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР