Русия се подготвя за безпрецедентна вълна на инвестиции в Арктика.

...
Русия се подготвя за безпрецедентна вълна на инвестиции в Арктика.
Коментари Харесай

Русия чака $230 милиарда инвестиции в добивни проекти в Арктика

Русия се приготвя за невиждана вълна на вложения в Арктика. Кабинетът утвърди промени в данъчното законодателство, с което вкарва редица облекчения за фирмите, които са подготвени да влагат в ледения район в търсене на природен газ и нефт.

В някои от случаите данъчната ставка за сдруженията ще падне до нулата, като по този начин сдруженията ще имат тласък да работят в сложния район, в който разноските са високи.

Новият министър-председател Михаил Мишустин уточни пред членовете на кабинета, че се чакат вложения от $231 милиарда.

Арктика е сложена високо в политическия дневен ред на Русия, а държавното управление се чуди по какъв начин да реализира заложените 80 милиона тона доставки през Северно море до 2024 година Трасето е измежду целите на президента Владимир Путин.

Очакват се нови планове и в морето, и на сушата. Общите вложения ще доближат 14,7 трилиона рубли ($231 милиарда), съобщи Александър Козлов, министър на развиването на Далечния изток и Арктика. Сумата включва и три офшорни плана на стойност 1,77 трилиона рубли ($27,6 милиарда). Те ще бъдат облагани с едвам 5% върху производството за първите 15 години.

Петрохимическите планове също ще получат облекчения. Според Козлов данъкът при добиване на минерали ще бъде нула, а крайният резултат ще бъде три нови плана с общи вложения в размер на 2,9 трилиона рубли ($46 милиарда). Най-вероятно " Газпром " ще застане зад тях.

За фирмите, които търсят нефт, също ще има 0% налог за първите 12 години. Козлов чака 10 трилиона рубли ($157 милиарда) вложения. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР