Русия се оттегля от договорите и се отказва от Хартата

...
Русия се оттегля от договорите и се отказва от Хартата
Коментари Харесай

Русия се оттегля от Хартата на Съвета на Европа frognews.bg

Русия се отдръпва от договорите и се отхвърля от Хартата на Съвета на Европа по отношение на прекратяването на участието в тази организация. Съответният законопроект, импортиран от президента на Руската федерация, беше признат от Държавната дума.

В сходство с документа, Уставът на Съвета на Европа, общото съглашение за привилегиите и имунитетите на Съвета на Европа, Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи, Европейската спогодба за битка с тероризма, Европейската Хартата за локално самоуправление, Европейската обществена харта са прекъснати във връзка с Русия.

Ръководителят на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки съобщи: „ За 26 години участие на Русия в Съвета на Европа всички правила са на равнище. Прилагани по един или различен метод в националното законодателство, те са и ще бъдат в действие ”. Парламентаристът добави, че съветската конституция дава даже „ по-широки гаранции в региона на отбраната на правата на индивида, в сравнение с Европейска конвенция за правата на човека “.

На 15 март 2022 година съветското държавно управление уведоми генералния секретар на Съвета на Европа за отдръпването си от организацията и желанието си да денонсира Европейската спогодба за правата на индивида. На 16 март Комитетът на министрите на Съвета на Европа реши да приключи пълномощията на Русия в организацията. През юни Владимир Путин подписа закон, който разрешава да не се извършват решения на Европейски съд по правата на човека, признати след 15 март.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР