Русия се оттегли от мирните преговори с Япония заради санкциите

...
Русия се оттегли от мирните преговори с Япония заради санкциите
Коментари Харесай

Русия спря мирните преговори с Япония заради санкциите


Русия се отдръпна от мирните договаряния с Япония поради глобите на Токио и замрази взаимните стопански планове за противоречивите Курилски острови. Това заяви през днешния ден съветското външно министерство, представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2975
" При сегашните условия Русия не има намерение да продължава договарянията с Япония по мирния контракт ", разгласи министерството. То се базира на " явните вражески позиции " на Япония и опитите ѝ да навреди " на ползите на нашата страна ". Освен това Москва анулира безвизовия режим за японски жители, споделиха още от ведомството.

Русия и Япония нямат подписан кротичък контракт след края на Втората международна война поради разногласието за суверенитета на Курилските острови, наричани от японците Северни територии. След края на войната те са завладени от руски войски.

Заради съветското настъпление в Украйна предходната седмица Япония лиши на Русия статута на най-облагодетелствана нация, разшири обсега на замразяването на активи на хора от съветския хайлайф и забрани вноса на някои артикули от Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР