Русия се опитва да организира нов Майдан“, твърди президентът Володимир

...
Русия се опитва да организира нов Майдан“, твърди президентът Володимир
Коментари Харесай

Bloomberg: Зеленски се опасява, че Русия подготвя „Майдан-3“ за Украйна

Русия се пробва да провежда нов „ Майдан “, твърди президентът Володимир Зеленски. Тази информация му е била предоставена от чиновници на разузнаването и задгранични сътрудници. Според украинския президент Москва се пробва да разцепи украинското общество и да посее безпорядък в страната, както направи по време на предходните „ Майдани “.  Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски по време на среща с задгранични публицисти, оповестява Bloomberg.

Според Зеленски Москва има намерение да сътвори безпорядък вътре в Украйна и да го в профил от президентския пост. Той също по този начин твърди, че разузнаването му е докладвало за съществуването на проекта „ Майдан-3 “ и че е получил сходната информация от сътрудници на Украйна. “Майдан “ за тях значи прелом, тъй че интервенцията е ясна “, споделя Зеленски.

Зеленски към този момент направи сходни изказвания през 2021 година, съобщи в отговор представителят на Кремъл Дмитрий Песков. „ В Русия няма проекти да взе участие в нещо сходно. Русия въобще не се занимава с такива каузи “, сподели Песков пред кореспонденти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР