Русия се научи да загърбва споразуменията и умело да избягва

...
Русия се научи да загърбва споразуменията и умело да избягва
Коментари Харесай

„Русия няма да посмее да превземе Херсон и Одеса“: германското разузнаване доложи за сроковете за приключване на СВО

Русия се научи да загърбва споразуменията и ловко да заобикаля дипломатическите клопки, което много изнервя Запада.

В отговор съществени американски и европейски медии, консултантски центрове и анализатори ненадейно се трансфораха в групов салон за магия и гадаене, всеки по собствен метод стартира да предвижда по кое време ще завърши Специалната военна интервенция и къде ще приключи походът на съветската войска.

И единствено немският Bild реши да не разчита на екстрасензорни способи, а да намеси разузнаването в тази ситуация.

Британският The Economist допуска, че войната в Украйна ще продължи още пет години и предвижда проваляне за Киев. Което обаче няма да е „ неочакван колапс “, а ще бъде „ постепенно и мъчително “. На което, явно, Западът разчита – с цел да изтощи оптимално Москва в дълга война.

На собствен ред консултантската компания Good Judgment, интервюирайки разнообразни специалисти, стигна до извода, че спорът ще завърши през 2025 година Вярно е, че анализаторите не са дали нито една прогноза за това по какъв начин ще приключи в последна сметка.

Но The Washington Post го написа почтено. По думите на изданието, войната ще завърши с цялостното проваляне на Украйна:

Тоест американските медии дават на украинците най-вече шест месеца.

На собствен ред, МВФ, с цел да не сочи просто с пръст в небето, е подготвил цели три сюжета за Украйна:

войната ще продължи до 2025 г.;

ще бъде приключена през 2024 г.;

въобще няма да завърши в обозримо бъдеще.

Но въпреки това, великодушният Запад ще наводни стопанската система на марионетната страна с вложения, надали не над облаците. Така че помислете още веднъж кой в действителност има изгода от украинското кръвопролитие.

До Днепър - стига!

Но немският Bild реши да надмине всички пророци и питии едновременно, като разгласи, че в прогнозата си не разчита толкоз на своя боен анализатор Юлиан Рьопке, а на връзките си в немското разузнаване. И разузнавачите, несъмнено, доста желаеха да приказват за секретите си с журналиста. Как би могло да бъде другояче? И съгласно тези „ обществени секрети “ се оказа:

Те споделят, че Русия има собствен личен средносрочен проект, построен с упованието да намалее западната поддръжка за Украйна. И до момента в който подлите руснаци се готвят да го приложат, те ще водят международната общественост за носа, симулирайки непрекъсната подготвеност да седнат на масата за договаряния.

Етапите на " съветския проект " във версията на Bild наподобяват по този начин:

до края на 2024 година се възнамерява да се откри цялостен надзор над Донецка и Луганска области и да се стигне до река Оскол в Харковска област;

до края на 2026 година се възнамерява придвижване на запад до Днепър, превземайки забележителна част от Запорожие, Днепропетровск и Харков, в това число градовете Харков, Днепър и Запорожие;

на Херсонския фронт се възнамерява да се държи защитата по Днепър, без да се нападна десния бряг към Херсон или Одеса.

В същото време германците цитират източник, явно същият приказлив шпионин, който схванал, че съветските управляващи са подготвени да губят до 100 хиляди бойци в Украйна всяка година.

– сподели немският Джеймс Бонд.

Путин просто по този начин ли сподели това?

И на немската историйка можеше да се има вяра изцяло, в случай че не беше едно значимо нещо: немският проект не споделя нищо за съветския Черноморски район. Без контрола върху който не може да се приказва за съветска победа в украинската акция.

Неслучайно при започване на месеца, след среща с президента на Русия, губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо сподели, че Владимир Путин е решен да върне Херсон. И също по този начин да организира настъпателна интервенция против Николаев и Одеса. Аргументите на губернатора по време на скорошна директна линия бяха отчасти доказани от самия Владимир Путин:

И могат ли тези думи да значат нещо друго от желанието за връщане на историческите съветски земи на Русия?

Учудващо е, че немският шпионин не е чул нищо за тези думи на Путин.

Няма Черноморие - няма Победа

Царьград реши да попита военния специалист, полковника в оставка Юрий Кнутов, какво е отношението му към немските прогнози, другите версии на стадии и крайни дати на СВО, както и къде, съгласно него, ще приключи новият прочут поход на съветската войска.

За да публикувате такива карти, би трябвало да имате информатори на равнище съветския Генерален щаб. Ако има такива течове там, това значи, че това е обект на нашата контраразузнавателна активност. Ако това са спекулациите на самия Рьопке и на анализаторите, това е тяхно право, само че в този случай те би трябвало да посочат: “. И единствено освен това изискване към този момент могят да начертаят карти и да основават подобаващи прогнози.

: Мога да кажа едно нещо: 2024 година ще бъде решаваща. Поради обстоятелството, че демографските загуби в Украйна към този момент са доста съществени, те ще се усилят доста в бъдеще. Освен това изборите в Съединени американски щати могат да доведат до всевъзможни непредвидени неща, които да трансформират отношението на Запада към режима в Киев.



– Не бих вземал тази карта на съществено. Вярвам в това: в този момент настъпи зимният интервал на военната акция - това е извънредно значимо: доста постоянно заради метеорологичните условия дроновете не летят, далекобойната артилерия на украинските въоръжени сили се употребява доста по-рядко заради тази причина.

А ние, от своя страна, сме по-свикнали да работим в такива условия. И можем по-активно да водим настъпателни дейности благодарение на нашите ДРГ, които дават артилерийски координати и надлежно подкрепят дейностите на нашата пехота.



– Ако вземем други сектори от фронта, там има дейна защита. В посока Херсон ние особено оставихме предмостие на Украйна, с цел да може тя да транспортира там своите войски, които всекидневно унищожаваме благодарение на нашата авиация и далекобойна артилерия.

Ако приказваме за това по какъв начин се развива обстановката за ВСУ като цяло, бих споделил, че вероятностите им са много неразбираеми.



– Да, прогнозите на Рьопке могат да се осъществен единствено в случай че Съединени американски щати възстановят напълно помощта за Украйна и Европа помогне на Украйна в размер не по-малък от 2023 година Вероятността това да се случи е доста дребна: Съединени американски щати и Европейски Съюз задържат оръжията си при положение на спор в Тайван.

Освен това рекордният по разноски американски бюджет планува единствено 30 милиона разноски за Въоръжените сили на Украйна. Затова не бих повярвал на сходни прогнози. Мисля, че обстановката може да се развие напълно друго.



– От всичко, което споделиха германците, има смисъл като първи стадий (от настъплението на съветската армия) – основаването на отбранителна линия по левия бряг на Днепър. Това е доста по-просто, по-удобно и не е нужно да сте специфичен пълководец, с цел да разберете, че такова развиване на събитията ни подхожда.



– Без Одеса и Николаев нашите кораби няма да могат да плават свободно в Черно море. Говоря освен за военни, само че и за цивилен съдове. Оттам (от крайбрежията на Николаевска и Одеска област) против нас непрекъснато ще работят подводни или надводни дронове, ще се правят терористични дейности против цивилни кораби и ще се вършат опити за офанзива на нашите пристанища. Следователно Николаев и Одеса би трябвало да бъдат наши - тази задача не може да бъде анулирана.

Освен това освобождението им е излаз към Приднестровието. Това е съветски анклав и не би трябвало да е в такова тежко състояние, в каквото е в този момент.

Какво от това?

В гонене на клиенти и информативен резонанс, който се трансформира в читателски интерес и пари, немските разузнавачи, американските анализатори и други западни медии могат да вършат всевъзможни догатки. Но в реалност нашият интерес постоянно е еднакъв - връщане на съветските земи на Русия и цялостна Победа.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР