Русия се надява да няма въоръжен конфликт между централните власти

...
Русия се надява да няма въоръжен конфликт между централните власти
Коментари Харесай

За Русия независимостта на Иракски Кюрдистан минава през Багдад и регионалната сигурност


Русия се надява да няма въоръжен спор сред централните управляващи в Ирак и кюрдите, съобщи външният министър Сергей Лавров след днешните му договаряния в Москва с иракския му сътрудник Ибрахим Джаафари.

„ Смятам, че самите страни би трябвало да решат дали ще отидат на директен разговор или ще им трябват някакви медиатори. Ние не желаеме да натрапваме каквато и да е решение “, уточни Сергей Лавров.

Относно устрема на кюрдите за самостоятелност, той посочи: „ Разбираме копнежа на кюрдския народ, който се стреми към подсилване на своята еднаквост, на своето съзнание. Но тези копнежи, тези желания считаме за вярно да се осъществят извънредно посредством разговор с държавното управление на Ирак и с отчитането в цялостна степен на това значение, което кюрдският въпрос има в районен мащаб, както и с отчитането на нуждата да се заобикаля основаването на спомагателни източници на неустойчивост в региона".

Министър Лавров добави, че съветските компании панират да разширят активността както в Ирак, по този начин „ и в Иракски Кюрдистан, като част от страната". /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР