Русия се готви за следващия етап от своята военна инвазия

...
Русия се готви за следващия етап от своята военна инвазия
Коментари Харесай

Има известна активизация. Украйна твърди, че Русия се готви за следващия етап от инвазията си


Русия се готви за идващия стадий от своята военна инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари. Това твърди украинското военно разузнаване, откакто съветският министър на защитата Сергей Шойгу инспектира съветските сили в източния украински район Донбас и им подреди да засилят дейностите си.

“Не става въпрос единствено за ракетни удари от въздуха и морето ”, съобщи представителят на украинското военно разузнаване Вадим Скибицкий. “Виждаме обстрел по цялата линия на прикосновение, по цялата линия на фронта. Има интензивно потребление на тактическа авиация и хеликоптери. ”

По думите му “наистина има известна активизация на съперника по цялата фронтова линия - очевидно в този момент тече подготовка за идващия стадий от настъплението ”.

Междувременно английското военно разузнаване заяви в неделя, че Русия трансферира военни елементи и техника в Южна Украйна сред Херсон, Запорожка област и Мариупол, и укрепва отбранителните линии край град Мелитопол.

Според Лондон това отразява сериозното внимание, което съветското военно командване отделя на опасността от украинска контраатака на юг, до момента в който продължава борбата за Донбас, където са съсредоточени главната част от съветските сили.

Ако Русия откри надзор над цялото черноморско крайбрежие на Украйна, ще нанесе пагубен удар на нейната стопанска система и търговия и ще си обезпечи сухопътен кулоар до Приднестровието - молдовския сепаратистки район, където има съветска военна база, отбелязва АП.

Сега обаче съветската войска се е съсредоточила върху завладяването на Донбас. Най-способните, опитни и добре екипирани украински военни елементи са ситуирани в източния индустриален район, с цел да го отбраняват.

Украинската войска твърди, че в Донбас резервира надзор върху две последни села в Луганска област и предотвратява опитите на съветските сили и сепаратистите да напреднат в прилежащата Донецка област. Тези изказвания обаче не могат да бъдат доказани по самостоятелен път.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи в неделя, че са били спрени опити на окупаторите да напреднат към основния град Славянск, както и по други посоки в Донецка област. Съобщението идва, откакто в събота Сергей Шойгу подреди активизиране на дейностите на съветските сили по всички оперативни посоки.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР