Русия се готви да мобилизира още 300 000 войници на

...
Русия се готви да мобилизира още 300 000 войници на
Коментари Харесай

Русия се готви да мобилизира още 300 хил. войници: Идва ли нова вълна на протести?

Русия се готви да активизира още 300 000 бойци на фронтовите линии в Украйна до началото на юни. Това твърди украинския президент Володимир Зеленски.

Коментарът на Зеленски, изработен по време на конференция в Киев в сряда, идва няколко дни откакто съветският президент Владимир Путин подписа рутинна пролетна наборна акция. Тя прикани 150 000 жители за военна работа. Военното разузнаване на Украйна също неотдавна заяви, че Русия евентуално има за цел да ускори напъните си за готовност след президентските избори в страната. Путин ги завоюва с над 87% от гласовете.

В предишното Кремъл се сблъска с отрицателна реакция от страна на съветските жители поради напъните за набиране на военни

Усилие за частична готовност през есента на 2022 година провокира митинги. Стотици хиляди евентуални наборници пък избягаха от страната.

Западното разузнаване по-рано заяви, че Путин евентуално заобикаля ново изпитание за всеобща военна работа, с цел да избегне политически последствия преди изборите през март.

Москва в последно време задържа инерцията в над двегодишната война против Киев, макар че нашествието коства на Русия доста жертви. Разузнаването на Съединени американски щати пресметна през декември, че Кремъл е изгубил над 315 000 бойци от началото на спора.

Няколко бойни огнища по фронтовите линии са разказани като „ месомелачка “

Украйна също претърпя големи загуби. Зеленски сподели през февруари, че 31 000 от бойците на Киев са били убити от експлоадирането на войната. Американски чиновници споделиха пред The New York Times през август обаче, че към 70 000 украински бойци са били убити, а над 120 000 ранени.

Киев също предприе стъпки тази седмица, с цел да ускори напъните си за набиране на военни. Украйна понижи възрастта си за набор на мъже от 27 на 25. Промените бяха част от три законопроект, които Зеленски подписа.

Оксана Заболотна, анализатор в украинското държавно управление Центърът за обединени дейности сподели пред Асошиейтед прес, че намаляването на наборната възраст може да добави към 50 000 бойци към армията на Киев.

Говорейки с кореспонденти в сряда, Зеленски сподели, че не е ясно какъв брой войски Украйна възнамерява да активизира тази година

Той обаче се отхвърли от предходните си цели, като сподели, че „ нямаме потребност от половин милион “. Украинският водач добави по време на вечерното си видеообръщение в сряда, че Киев „ ясно “ схваща за какво Русия желае да набере спомагателни бойци и прикани месеците май и юни „ да бъдат време на интензивност в името на Украйна, в името на в името на постигането на нашите цели в тази война. “

„ Ние ясно разбираме защо се готви Русия, какво желаят и защо ще набират бойци в своята войска “, сподели Зеленски. „ И ние, всички ние, нашите сътрудници, би трябвало да имаме мощен отговор на съветските интервенции – всевъзможни съветски интервенции. Трябва да спечелим тази война. “

Източник: Newsweek/Превод: SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР