Русия се готви да изпрати още чеченски бойци и осъдени

...
Русия се готви да изпрати още чеченски бойци и осъдени
Коментари Харесай

Русия търси чеченци и затворници, които да запълнят оставените от „Вагнер“ дупки

Русия се готви да изпрати още чеченски бойци и наказани пандизчии в Украйна, с цел да запълни дупките, оставени от наемниците на „ Вагнер “, които бяха изтеглени от бойното поле, считат чиновници на европейското разузнаване, представени от Bloomberg.

Информацията идва, до момента в който контраофанзивата на Украйна напредва към източния град Бахмут. Русия изпрати огромен брой бойци там, откакто „ Вагнер “ разгласи изтеглянето си от града в края на май, оставяйки редиците в окупираните региони на Южна Украйна оредели.

Своеобразният протест на създателя на „ Вагнер “ Евгений Пригожин, трансформирал се в най-голямата опасност за 24-годишното ръководство на президента Владимир Путин, лиши съветските сили от някои от най-закалените им бойци в Украйна. Министерството на защитата в Москва до момента не е дало информация какъв брой наемници са подписали контракти за присъединение към армията до крайния период 1 юли.

Именно условието за сключване на договор с Кремъл се сочи като причина за въставането на Пригожин. Той упрекна министъра на защитата Сергей Шойгу, че по този метод се пробва да унищожи „ Вагнер “.

Ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов дефинира „ Вагнер “ като „ най-ефективното съветско поделение, което е в положение да реализира триумф непременно “. Москва обаче сподели, че групата няма да води война повече на бойното поле, макар че към момента има индикации че тя набира бойци и сега.

По-рано през май Пригожин съобщи, че е изгубил 20 000 бойци, в това число към половината наети от пандизите, по време на месеците на яростни боеве за Бахмут. Той твърди, че е разположил на бойното поле 50 000 наказани.

Въпреки че не се чака излизането на „ Вагнер “ да промени хода на войната в Украйна, решимостта на Путин да избегне цялостна военна готовност значи, че Русия евентуално ще изпрати още чеченци и пандизчии на фронтовата линия през идващите седмици, обявиха европейските чиновници.

След като стартира да набира пандизчии, Министерството на защитата непрекъснато усилва броя им в армията до към 15 000 души и евентуално той ще продължи да нараства, обявиха европейските чиновници. Около 2000 служат в по този начин наречените наказателни военни елементи „ Буря Z “.

Не е ясно какъв брой спомагателни военнослужещи може да даде южната съветска република Чечения. Чеченският водач Рамзан Кадиров, който показва лоялност към Путин, съобщи през май в Телеграм, че 7000 бойци към този момент са в Украйна, а други 2400 се образоват за два нови полка на Министерството на защитата.

Чеченските бойци до момента не са сподели кой знае каква успеваемост във войната. Те си завоюваха прозвището „ TikTok батальони “ от някои критици, защото наподобяват по-активни в обществените медии, в сравнение с в борба.

Възможно е Кремъл да гледа на тях „ като на неизползвана нападателна мощ, която може да възвърне способността на Русия да поддържа едновременни настъпателни старания “, настояват анализатори от Института за проучване на войната в отчет от 31 май. Все отново присъединяване им най-вече в тила на интервенциите през последната година „ може да подсказва, че Кадиров се колебае дали да ангажира силите си “

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР