Русия се e сблъскала с многобройни провали с иранските дронове,

...
Русия се e сблъскала с многобройни провали с иранските дронове,
Коментари Харесай

Русия се сблъсква с много проблеми с иранските дронове

Русия се e сблъскала с " многочислени провали " с иранските дронове, които тя закупи от Техеран по-рано този месец, с цел да ги употребява във войната с Украйна. Това твърди почитан чиновник от администрацията на американския президент Джо Байдън, представен от Ройтерс.
 
Служителят, поискал анонимност, показва, че съгласно Съединените щати Русия е получила дронове от серия " Мохаджер-6 " и " Сахед " този месец, като доставката евентуално е част от съветски проект за придобиване на стотици такива безпилотни апарати.
 
Според Вашингтон Русия има намерение да употребява тези ирански безпилотни летателни апарати, които могат да правят офанзиви въздух-земя. През юли съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Съединените щати разполагат с информация, че Иран се готви да даде на Русия до няколкостотин дрона.
 
Миналия месец Белият дом за първи път обществено предизвести, че Иран възнамерява да достави на Москва " стотици " въоръжени безпилотни самолети. Няколко дни по-късно Вашингтон заяви, че съветски публични лица са посетили Иран на два пъти, с цел да договорят доставката.
 
Вашингтон разгласява и сателитни изображения на дронове " Сахед-191 " и " Сахед-129 ", които са в полет, до момента в който транспортен аероплан на съветската делегация е на земята.
 
От своя страна иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан съобщи, че Техеран поддържа " разнообразни типове съдействие с Русия, в това число в бранша на защитата ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР