Русия създаде костюм, който крие войниците си от термокамерите на

...
Русия създаде костюм, който крие войниците си от термокамерите на
Коментари Харесай

Newsweek: Русия създаде костюм, който крие войниците си от термокамерите на украинските въоръжени сили

Русия сътвори костюм, който крие бойците си от термокамерите на украинските въоръжени сил Това е кардинално нов камуфлажен костюм, който ще разреши на нейните бойци да останат невидими за украинските военни в зоната на Северния боен окръг, написа Newsweek. Технологията на костюма се разграничава от сходна украинска разработка и даже я превъзхожда.

Русия разгласи основаването на кардинално нов камуфлажен костюм, който ще разреши на нейните бойци да останат невидими за украинските военни в зоната на Северния боен окръг. Това се случи няколко месеца откакто Украйна създаде леки „ наметала невидимки “ за своите бойци.

Русия създава камуфлажен костюм

Русия създава камуфлажен костюм, който ще обезпечи на притежателя си „ съвършена отбрана от термовизионно съоръжение “. Иползвано от въоръжените сили на Украйна, както заяви организация ТАСС с позоваване на съветската компания HiderX, която основава такива костюми.

Тъканите, от които се създават камуфлажните костюми, са покрити с избран състав. Чиито елементи не се разкриват, което разрешава размазване на силуета на носещия го.

„ В момента тече тестването на най-новия костюм, възнамерява се работата по продукта да завърши до края на януари “, означи HiderX.

Представители на компанията също по този начин споделиха, че „ създават кардинално нов артикул “. „ Това е напълно съветска технология “, прибавиха те.

Войната в Украйна даде подтик на нововъведенията в Русия

Близо две години сражения в Украйна дадоха мощен подтик на нововъведенията в армията както на Москва, по този начин и на Киев. Кито създават всичко – от дронове до животоспасяващо съоръжение. Екипи, способни да работят на мрачно и да употребяват съоръжение, предопределено да работи на мрачно. Биха могли да дадат преимущество на едната страна в актуалната борба на безсилие, която надали ще завърши скоро.

В началото на октомври екип от украински разработчици сподели пред Newsweek, че към този момент са в положение да създават 150 „ наметала невидимки “ на месец. И че са подготвени да преминат към всеобщо произвеждане. Техните дъждобрани са предопределени да защищават украинските бойци от съветската термовизионна техника.

Тези камуфлажни наметала по-късно бяха упоменати от украинския вицепремиер по нововъведенията Михаил Федоров, който съобщи, че „ невидимките от приказките “ към този момент са станали действителност в Украйна.

Той изясни, че мантията „ блокира топлинното лъчение “. Което прави украинските бойци невидими за термичните камери на Москва. „ Това ще помогне на нашите бойци да работят дейно през нощта. “

През октомври обаче Максим Боряк, член на екипа, създал тези дъждобрани като част от програмата Brave1, сподели, че те „ не могат да се употребяват по време на бързо придвижване, което е съпроводено от прекалено генериране на топлота и приключване през вентилационните отвори в него. ”

Костюмите са към този момент сполучливо употребявани

Междувременно представители на съветската компания HiderX оповестиха, че създадените от тях камуфлажни костюми към този момент са сполучливо употребявани в частите на специфичните сили. Уникалността на тези костюми е, че те разрешават да се замъгли силуетът на съветските бойци. Итермовизионните камери престават да го възприемат като „ изкуствен обект “.

Според представители на HiderX употребяваните сега средства за камуфлиране на съветски бойци от термовизионно съоръжение на въоръжените сили на Украйна са основани на правилото на топлоизолация. Но не са доста ефикасни при продължителна употреба.

„ Ние използваме друга технология – екраниране “, изясни HiderX.

Освен това, както оповестява ТАСС, „ материалът и технологията, приложени към тъканта, разрешават да се реализира минимално тегло на продукта от 350 грама.

Източник: Newsweek, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР