Русия със своите зенитноракетни комплекси (ЗРК) пречи на САЩ да

...
Русия със своите зенитноракетни комплекси (ЗРК) пречи на САЩ да
Коментари Харесай

Пентагонът: Руските ЗРК пречат на САЩ да доминират в Близкия Изток

Русия със своите зенитноракетни комплекси (ЗРК) пречи на Съединени американски щати да преобладават във въздуха на Близкия Изток, декларирал шефът на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Вотел в комитета към Палатата на представителите по въоръжените сили и дал отчет от 45 страници под заглавие TERRORISM AND IRAN: DEFENSE CHALLENGES IN THE MIDDLE EAST, 27 FEBRUARY 2018.

Според документа, най-голяма опасност за Съединени американски щати са Иран, Русия и Китай, които могат да подкопаят лидерските позиции на Вашингтон.

„ Увеличеният брой на съветските ЗРК в района заплашват нашите благоприятни условия за доминиране във въздушното пространства” – се споделя в отчета, представен от rusvesna.su.

Вотел показал съвсем цялостния погром на ИД, като въобще не загатнал ролята на Русия. Вместо това генералът отправил редица обвинявания, като твърдял, че Москва подклажда спора в страната.

Освен това Вотел изразил неодобрение от съветското въздействие в Централна Азия, защото поради него „ на Съединени американски щати им остават по-малко военни възможности”, а това може да аргументи вреди на линията на обезпечаване на НАТО в Афганистан.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР