Русия съобщи за ракетен удар в Житомирска област по резерв

...
Русия съобщи за ракетен удар в Житомирска област по резерв
Коментари Харесай

Ген. Конашенков: Унищожили сме 2003 танка при специалната военна операция

Русия заяви за ракетен удар в Житомирска област по запас от украинска военна техника, който се подготвял за прекачване в Донбас. Това заяви представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от " Интерфакс ".

Той изнесе и данни какъв брой единици военна техника е унищожила Русия до момента. " През деня високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха по украинска военна техника на жп гара Новоград-Волински в Житомирска област. В резултат на удара запасите, предопределени за прекачване на група украински войски в Донбас беше погубен. Руските въоръжени сили блокираха изцяло селището Новомихайловка и започнаха да го " прочистват от националисти ", сподели Конашенков. По думите му, " при гонене на отстъпващите елементи на 54-та механизирана бригада на украинските войски, елементи на съветските въоръжени сили блокираха обитаемото място Угледар и в този момент водят бойни дейности ".

" Руските системи за противовъздушна защита смъкнаха във въздуха два украински военни хеликоптера: Ми-8 и Ми-24 наоколо до град Херсон, както и три безпилотни летателни апарата, в това число два - " Байрактар ​​ТБ-2 " в регионите на обитаемоте места на Кривой рог и Труда ", сподели Конашенков. Руската авиация унищожи в четвъртък 42 военни обекта в Украйна. Според Конашенков те включват команден пункт, два полеви склада с муниции, две реактивни системи за залпово пукотевица, както и 12 замъци и региони, където е съсредоточена украинската военна техника. Руските военни оповестиха, че по време на специфичната интервенция са унищожили над 2000 бронирани машини на Украйна: танкове и други бойни машини.

" Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени 125 самолета, 95 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 2003 танка и други бойни бронирани машини, 220 реактивни системи за залпове, 869 полева артилерия и минохвъргачки, както и 1902 единици унищожена е специфична военна машина техника ", сподели Конашенков. Русия призна и за обилни свои загуби във войната. Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков. Песков назова спора в Украйна покруса и продължи да упреква военните на Украйна, че слагат цивилните в заплаха и ги употребяват като жив щит. На 25 март съветското министерство на защитата заяви, че по време на специфична интервенция в Украйна са починали 1351 души, а 3825 души са ранени.

Той също по този начин съобщи, че Русия се радва на доверието на по-голямата част от света и акцентира, че Западът би трябвало да е наясно с обстоятелството, че светът е по-голям от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Говорителят на Путин отхвърли Русия да е направила военни закононарушения в Украйна, като сподели, че " живеем в дни на имитации и неистини ". Той настоя, че цялата обстановка в Буча, където на фотосите се виждат доста убити украински цивилни, е " добре подредена клевета и нищо друго ". " Ние отхвърляме, че съветските военни могат да имат нещо общо с тези зверства ", сподели той пред Sky News.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР