Русия съобщи за първи потвърдени случаи на новия вариант на

...
Русия съобщи за първи потвърдени случаи на новия вариант на
Коментари Харесай

Първи случаи на варианта Омикрон в Русия и Хърватия

Русия заяви за първи доказани случаи на новия вид на COVID-19 Омикрон на своя територия, съобщи Ройтерс, като се базира на локални медии.

Инфекцията е открита при двама души, които са се върнали от Южна Африка. Федералната работа за санитарно-епидемиологичен надзор Роспотребнадзор, че 10 индивида, които са се върнали от Южна Африка, са дали позитивна проба на тест за ковид.

При двама от тях е открит разновидността Омикрон.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин разпореди държавното управление да приготви проект за деяние за битка с новия коронавирусен вид. Важно е да се поддържат запасите на медикаменти, О2 и болнични кревати, сподели Путин.

Новината за появяването на новия коронавирусен вид в Русия идва на фона на стабилизирането на епидемиологичната обстановка в страната. С повече от 282 хиляди смъртни случая, Русия е най-тежко засегнатата от ковид страна в Европа.
.
Хърватия също удостовери първи два случая на разновидността Омикрон на ковид , оповестява Ройтерс, базирайки се на националния здравен институт на страната.

"Не сме сигурни за източника на инфекцията, защото никой от двамата не е пътувал в чужбина. Смятаме, че те са се заразили на бизнес среща, в която и двамата са взели участие ", съобщи Бернард Каич, епидемиологи в института.

Той добави, че на бизнес срещата са участвали посетители от чужбина.

Междувременно в Гърция бяха доказани още два случая на разновидността , оповестява гръцката национална телевизия ЕРТ.

Заразени с Омикрон са двама гръцки жители, пристигнали в страната от Южна Африка.

Първият случай на инфектиран с Омикрон беше регистриран на остров Крит. Здравните управляващи в Гърция чакат да има и други случаи, по тази причина е належащо позитивните за Омикрон пациенти да бъдат открити и изолирани.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР