Русия съобщи за две жертви на украински обстрел в граничната

...
Русия съобщи за две жертви на украински обстрел в граничната
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Агресията на Путин срещу Украйна е стратегически провал

Русия заяви за две жертви на украински обстрел в граничната Брянска област. Президентът Владимир Путин разпореди на службите да не позволяват утежняване на сигурността.
От Хелзинки американският държавен секретар Антъни Блинкън пък съобщи, че Съединени американски щати ще продължат военната поддръжка за Украйна наред с дипломатическите старания.
Президентът Владимир Путин съобщи, че управляващите в Русия не трябва да позволяват да бъде разтърсена вътрешната сигурност поради активизирането на " напъните на недоброжелателите ". Путин сложи задачата за опазване на стабилността на заседание с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Русия.

" Агресията на Путин против Украйна е стратегически неуспех ", довел до трайно намаляване на съветското въздействие, сподели във Финландия американският държавен секретар.
Антъни Блинкън добави, че Вашингтон  работи с Украйна и други съдружници за реализиране на консенсус към главните детайли на " обективен и дълготраен мир ", само че акцентира значимостта на укрепването на отбранителната мощност на Украйна:
" Точно тъй като нямаме илюзии по отношение на стремежите на Путин, ние имаме вяра, че предпоставката за сполучлива дипломация и същински мир е по-силна Украйна - способна да се пази и да възпира всяка бъдеща експанзия ", уточни той.

Евентуално преустановяване на огъня по сегашната фронтова линия обаче единствено ще консолидира контрола на съветския президент Владимир Путин и ще му разреши да нападне още веднъж, акцентира държавният секретар на Съединени американски щати.
Вашингтон ще предизвиква и самодейностите на други страни за преустановяване на спора, стига те да съблюдават Устава на Организация на обединените нации и суверенитета, териториалната целокупност и независимостта на Украйна, сподели още Блинкън.
Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР