Русия съобщи, че силите й са нанесли удар по три

...
Русия съобщи, че силите й са нанесли удар по три
Коментари Харесай

Русия съобщи, че е нанесла удар по украинските сили край Бахмут

Русия заяви, че силите й са нанесли удар по три украински подразделения край Бахмут, на фона на спорни данни за боевете в региона, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Руската наемническа група „ Вагнер “ завладя източния град през май след десетмесечни боеве. Оттогава съветските сили в тази зона са сложени напрегнат от украинската войска, която се пробва да ги обкръжи.

В ежедневния си брифинг министерството на защитата в Москва не загатна нищо за известията за оттегляне на съветските войски от село Клишчеевка на югозапад от Бахмут. Представител на назначените от Русия управляващи в следените от нея територии опроверга информацията.

Преди това Киев заяви за реализиран от украинските сили „ непълен триумф “ в региона на Клишчеевка.
Руската организация РИА Новости цитира източник от армията на Москва, който съобщи, че съветските сили сполучливо са отблъснали украинско нахлуване в тази зона, без да се отдръпват, и добави, че съветските войски сега доразбиват остатъка от украинските елементи в региона.
Изнесените данни за ситуацията на бойното поле не могат да бъдат тествани посредством самостоятелен източник, отбелязва Ройтерс

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР