Русия рязко разкритикува днес решението на САЩ да доставят модерни

...
Русия рязко разкритикува днес решението на САЩ да доставят модерни
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ наливат масло в огъня с изпращането на модерни ракети в Украйна

Русия внезапно разкритикува през днешния ден решението на Съединени американски щати да доставят съвременни ракетни системи на Украйна, предупреждавайки за нараснал риск от директна борба с Вашингтон, заяви Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред жураналисти: " Смятаме, че Съединени американски щати целеустремено и старателно наливат масло в огъня ". Според него Съединени американски щати се придържат към това „ да водят война с Русия до последния украинец “, цитира думите му ТАСС.

На въпрос по какъв начин ще отговори Русия, в случай че Украйна употребява ракети, доставени от Съединени американски щати, с цел да нанесе удари по съветска територия, Песков съобщи: " Нека не приказваме за най-лошия сюжет ".

Вашингтон се съгласи да достави ракетите, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 км, откакто Украйна даде " уверения ", че няма да употребява ракетите, с цел да нападна цели на територията на самата Русия, обявиха високопоставени американски чиновници.

Песков съобщи, че Москва не се доверява на сходни уверения. Той сподели, че Русия преценя риска от изстрелване на ракети по съветска територия и подхваща подобаващи ограничения, само че възприема стъпката на Вашингтон " извънредно отрицателно ".

Говорителят на Кремъл също по този начин уточни, че въвеждането от Европейски Съюз на отчасти ембарго за вноса на съветски нефт ще окаже негативно въздействие на международния енергиен пазар, заяви ТАСС. Песков означи смисъла на европейския пазар като място както за доставки, по този начин и като размери на продажбите.

На брифинга представителят на Путин означи, че Кремъл не се съмнява, че жителите на така наречен Донецка и Луганска национална република, на Херсонска област и Запорожието сами ще вземат най-хубавото решение за своето бъдеще.

По отношение на вероятността за осъществяване на среща сред Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски Песков уточни, че такова събитие би било допустимо единствено за завършване на „ избран документ “, само че работата в тази посока от дълго време е прекъсната и към този момент не се възобновява, заяви ТАСС.

„ Априори никой не изключва такава среща, в никакъв случай не я е изключвал, само че тя би трябвало да се приготви. Има смисъл Путин и Зеленски да се срещнат единствено за завършване на избран документ. А работата по документа беше спряна от дълго време и не е обновена “, сподели представителят на Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР