Русия рискува сериозни последици в случай на агресия срещу Украйна.

...
Русия рискува сериозни последици в случай на агресия срещу Украйна.
Коментари Харесай

Берлин: Санкциите срещу Русия ще засегнат Северен поток 2

Русия рискува " съществени последствия " при положение на експанзия против Украйна. Санкциите, подготвяни от Запада, ще обиден и газопровода " Северен поток 2 ", предизвести през днешния ден немската министърка на външните работи Аналена Бербок, представена от Франс прес.

В момента Германия и западните ѝ съдружници работят по пакет от мощни наказания, които, при положение на съветска експанзия, ще се отразят и на подлагания на критика от Съединени американски щати, Украйна и други страни план, сподели Бербок пред Бундестага. Така тя обясни позицията на страната по този въпрос.

Управляващата в Германия коалиция включва социалдемократите, които като цяло са по-склонни на спогодителен метод към Москва, само че и Зелените и либералите, подкрепящи по-твърда линия. През последните седмици държавното управление заемаше уклончива позиция по въпроса за газопровода от Русия до Германия по дъното на Балтийско море. Канцлерът Олаф Шолц говореше ту за план, който не трябва да се смесва с политическите въпроси, ту за кардинално съглашение, подписано предходната година сред Берлин и Вашингтон и предвиждащо прекъсване на плана при положение на съветска експанзия против Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Северен поток 2 " към този момент е подготвен, само че немският отраслов регулатор към момента не е дал зелена светлина за въвеждането му в употреба.

Бербок отбрани подложеното на критика от Киев и Запада решение на Германия да не изпраща оръжия на Украйна, съобщи ДПА.

" Който приказва, не стреля. Следователно би било пагубно просто да бъде отхвърлено възобновяването на разговора ", акцентира немската външна министърка, визирайки последните контакти сред Съединени американски щати и Русия и вчерашните руско-украински диалози в Париж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР