Русия рискува да създаде "нова Чечня", ако нахлуе в Украйна,

...
Русия рискува да създаде "нова Чечня", ако нахлуе в Украйна,
Коментари Харесай

Джонсън: Руското нахлуване може да стане нова Чечня

Русия рискува да сътвори "нова Чечня ", в случай че нахлуе в Украйна, съобщи в през днешния ден английският министър-председател Борис Джонсън, предупреждавайки за нескончаем и яростен спор там, оповестява БГНЕС.

Джонсън съобщи, че не счита, че нашествието е неизбежна, макар "мрачните " сведения за скупчването на съветски сили по границата с Украйна. Но „ навлизане в Украйна, от позиция на Русия, ще бъде мъчително, грубо и кърваво дело.



"Мисля, че е доста значимо хората в Русия да схванат, че това може да бъде нова Чечня ".

Коментарите на Джонсън повтарят тези на външния му министър Лиз Тръс в Сидни предходната седмица, където тя съобщи, че президентът Владимир Путин "не е научил уроците на историята ".

"Нахлуването ще докара единствено до извънредно тресавище и човешки жертви, както знаем от съветско-афганистанската война и спора в Чечения ", сподели тя.

В събота английското външно министерство съобщи, че разполага с информация, че Кремъл се пробва да сложи проруски водач в Киев, което е необикновена дипломатическа стъпка.

От там не оповестиха детайлности за доказателствата, които американски чиновник назова "дълбоко притеснителни ". Русия отхвърли изказванията като "дезинформация ".



Англия е измежду дребното западни страни, които са изпратили оръжия в Украйна и упорстват за строги стопански наказания при положение на съветско навлизане.

Джонсън съобщи, че Англия следи деликатно протичащото се с Украйна и поддържа нейния териториален суверенитет, като предизвести, че съветската експанзия няма да бъде "безнаказана ".

Официалният представител на Джонсън съобщи настрана: "Няма безусловно никакви проекти за изпращане на английски бойни елементи в Украйна. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР