Русия реши да накаже с газова диета страните от ЕС,

...
Русия реши да накаже с газова диета страните от ЕС,
Коментари Харесай

Русия вече унищожава излишен природен газ

Русия реши да накаже с " газова диета " страните от Европейски Съюз, които й постановиха наказания поради експанзията в Украйна, само че тази тактичност се оказа с бумерангов резултат. Ограничавайки сама главния си пазар, най-голямата производителка на природен газ е принудена да унищожава " непотребните " количества - просто тъй като няма къде да ги пласира.

Вече седмици наред на руско-финландската граница гори великански факел - мястото е в региона на компресорна станция «Портовая» на газопровода " Северен поток ". Ако името ви звучи познато, то е около онази злощастна турбина, ремонтирана в Канада, която още не може да стигне до " Портовая ", тъй като руснаците непрестанно измислят някакви спънки. Всъщност към този момент за всички е ясно, че повредите и ремонтите са просто предлог Кремъл да рекетира Европа и да лимитира доставките. Без сходни хитрувания страните, които Москва подлага на " газова диета ", с лекост ще осъдят " Газпром " за неспазване на контракти.

Факелът се е появил още в средата на юни, твърди финландското издание Yle. Свидетелства на очевидци и данни на НАСА удостоверяват явлението. Според сателитни фотоси от системата за мониторинг на пожарите на НАСА, от 17 юни насам всеки ден има пламъци в региона на станция " Портовая ". Изглежда става дума за следено, съзнателно заличаване на природен газ. Пламъците са непрекъснати, откакто " Газпром " понижи доставките по " Северен поток " на 40% - поради почнала планова профилактика. Последваха нови ограничавания и в този момент огромният газопровод работи с едвам 20% от потенциала си. А факелът край Финския залив продължава да гори. Олга Вейсанен, шеф " Комуникации " във финландската енергийна компания " Gasum ", разяснява, че " обстановка, която постанова изгаряне на газ, може да възникне, в случай че да вземем за пример синьото гориво не може да бъде доставено на клиента или клиентът не може да го получи. Това е сигнал за огромни разстройства ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР